Friderikusz Sándor közleménye a szavazásról

Igazán megtisztelő, hogy közel 15 ezer ember gondolta fontosnak kinyilvánítani véleményét arról, hogy az MTV elnökségére pályázó 15 jelölt közül 49,2% engem tart alkalmasnak átalakítani és modernizálni a Magyar Televíziót. Az már kissé meglepő, hogy - a szavazók véleménye szerint legalábbis - az engem követő Baló György csak 28,3% szerint lenne alkalmas tévéelnök, miközben én őt ugyancsak méltónak találnám az MTV vezetésére.

Annak külön örülök, hogy ha rám éppen annyian szavaztak, mint a további 10 jelöltre együttvéve, ez egyben azt is jelenti, hogy elolvasták és megértették az internetes honlapomon közzétett pályázati anyagomat, és az interneten szavazók majdnem fele egyetértett azzal, hogy négy éves távlatban már nem toldozgatni-foltozgatni kell a Magyar Televíziót, hanem ha tűzön-vízen keresztül is, de realizálni szükséges egy olyan modernizációs programot, amelynek közepétől - körülbelül 2004. második felétől kezdve - létrejön egy Európában is az élmezőnybe tartozó televízió, amely a kor követelményeihez igazított módon alternatívákat kínál a nézőknek és nem erőszakolja rá saját szubjektivitását.

Tehát a szavazóknak köszönöm a bizalmat.

Az én tévém - ígérem - becsületes alapra fog épülni, hihetetlenül korszerű lesz, és a négyéves periódus második felétől kezdve még önfinanszírozó is.

Ezért is választottam programom mottójául - Geszti Péter ötlete nyomán - a következő mondatot: "Még kér a kép!"

Friderikusz Sándor