15 év fegyház Clodo egyik korábbi bűntársának

Jogerősen 15 év fegyházra ítélte Csobay Lászlót nyereségvágyból, aljas indokból elkövetett emberölés miatt a Fővárosi Ítélőtábla kedden. A férfi egy 2 milliós tartozás miatt lőtte hátulról fejbe áldozatát, aki vádlott-társa volt abban a pénzhamisítási ügyben, amelyben a bombagyárosként ismertté vált Dietmar Clodót is elítélték.

Az eljárás adatai szerint Csobay László 1996-ban egy dunai szigeten lévő házában követte el a gyilkosságot, majd a telken elásta áldozatát. A gyilkosság után Csobay László a sértettől elvette értékeit, és hamis adásvételi szerződéssel megszerezte luxusautóját is.

A Pest megyei rendőrök előbb államigazgatási eljárásban vizsgálták az eltűnést, és csak azt követően kezdtek el nyomozni, hogy évekkel a gyilkosság után megtalálták a holttestet. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta bűnösségét.

A Pest Megyei Bíróság ez év márciusában, első fokon, halmazati büntetésként, 20 év fegyházra ítélte Csobayt nyereségvágyból elkövetett emberölés, lőfegyverrel való visszaélés és kifosztás bűntette miatt.

A keddi másodfokú tárgyaláson a Fővárosi Ítélőtábla a lőfegyverrel való visszaélést és a kifosztást nem látta megállapíthatónak, így 15 évre mérsékelte a büntetést.

Csobay Lászlót 2000-ben a Pest Megyei Bíróság 5 év fogházbüntetésre ítélte jogerősen egy 1994-es pénzhamisítási ügy elsőrendű vádlottjaként. Abban az eljárásban bűnsegédként elkövetett pénzhamisítás kísérlete miatt három év börtönt kapott az a Dietmar Clodo, akit tavaly a Legfelsőbb Bíróság egy másik büntetőperben bűnszervezetben elkövetett robbanóanyaggal és lőszerrel való visszaélés miatt 10 év fegyházra ítélt jogerősen.