Több millió forintos pénzbüntetéssel sújthatja Ragáts Imrét, az MTV Rt. elnökét a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriuma az áprilisban az elnökség jóváhagyása nélkül kötött reklámszerződések miatt - nyilatkozta a kuratóriumi elnökség csütörtöki ülésének egyik résztvevőjétől.

Az ülést nem egészen egy hónappal azt követően tartották, hogy a kuratóriumi elnökség a tévéelnök felmentését indítványozta a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumnak. Az információ szerint a kérdéssel foglalkozik következő, december 15-i tanácskozásán a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratórium is.

"Szankciót nyilvánvalóan fogunk alkalmazni" - mondta Czeglédi László, a kuratórium elnöke, egyben a kuratóriumi elnökség vezetője, se cáfolni, se megerősíteni nem kívánva a többmilliós összegről szóló értesülést. Hozzátette azonban, hogy az utolsó nagykuratóriumi ülésen nem volt vita a felelősségre vonás szükségességéről.

Közlése szerint a nagykuratórium következő ülésén tesznek javaslatot az intézmény elnökére és menedzsmentjére vonatkozó fegyelmi szabályzatra is. A kuratórium döntése előtt nem kívánt többet közölni.