Kiégett két miskolci személyvagon

2005.04.13. 11:10

Egyelőre rejtély, hogy miért gyulladt ki a Miskolc és Hidasnémeti között közlekedő személyvonat két kocsija menet közben. Személyi sérülés nem történt.

Egyelőre nem tudni, hogy mitől gyulladt ki a Miskolcról Hidasnémetibe tartó személyvonat két vagonja a nyílt pályán kedden éjjel, a tűzesetben senki nem sérült meg, a kár viszont több tíz millió forint - közölte Tar Sándorné, a MÁV miskolci területi igazgatója.

Várhatóan több napot vesz igény a tűzoltóság és vasútbiztonság szakembereinek vizsgálata, ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet - mondta a vasútigazgató. A Miskolcról Hidasnémetibe tartó kedd éjjeli utolsó személyvonat két kocsija égett Hernádvécse megálló közelében, a nyílt pályán, a szerelvényt vontató villanymozdony vezetője vette észre a lángokat, azonnal megállt - ismertette a részleteket Tar Sándorné.

A három vagonból álló vonaton már kevés utas tartózkodott, ők és a jegyvizsgálók is abban a vagonban voltak, amelyik nem kapott lángra, személyi sérülés nem történt - tette hozzá. A mozdonyvezető lekapcsolta a szerelvényről a mozdonyt, biztonságos távolságra ment vele, ezért abban sem keletkezett kár - mondta. A tüzet az encsi és a hidasnémeti tűzoltók oltották el szerda hajnali fél kettőre, a kár több tízmillió forintra tehető - jegyezte meg a területi vasútigazgató.