Such Györgyöt jelölték rádióelnöknek

Vágólapra másolva!
Az MTV korábbi alelnökét Such Györgyöt jelölte hétfőn a Magyar Rádió elnökének a rádiót felügyelő kuratórium elnöksége. A megválasztásához az szükséges, hogy az ugyancsak hétfőn összeülő, társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium is támogassa a jelöltet. A hétfői elnökválasztási kísérlet másfél éven belül az ötödik pályázat a tisztségre. 
Vágólapra másolva!
A Magyar Rádió oldalahttp://www.radio.hu/

Such Györgyöt jelölte hétfőn a Magyar Rádió elnökének a közszolgálati médiumot felügyelő kuratórium elnöksége - értesült az MTI. A nyolctagú testület ülésén heten voksoltak Such Györgyre, akit tavaly májusban már jelöltek a tisztségre, ám akkor a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratóriumban nem kapta meg a megválasztáshoz szükséges, kétharmados támogatást.

A kuratóriumi elnökség ülése reggel kilenckor, a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium tanácskozása pedig tíz órakor kezdődik. Korábbi sajtóinformációk szerint Such György, a Magyar Televízió korábbi alelnöke és Szayly József, a Petőfi rádió jelenlegi adófőszerkesztő-helyettese indul a legjobb eséllyel a tisztségért.

A jelöltté váláshoz a fele-fele arányban kormánypárti és ellenzéki delegáltakból álló elnökség tagjainak kétharmados támogatását kell megszereznie a pályázónak, megválasztásához pedig az szükséges, hogy a társadalmi delegáltakkal kiegészült kuratórium hasonló arányban szavazza meg az indítványt.

A kuratóriumi elnökségbe az MSZP és a Fidesz három-három, az SZDSZ és az MDF egy-egy tagot delegált. A nagykuratórium az elnökségi tagokból, valamint a civil szervezetek által delegált 21 kurátorból áll.

A hétfői elnökválasztási kísérlet másfél éven belül az ötödik pályázat a tisztségre. Ha hétfőn sem sikerül elnököt választani továbbra is a két alelnök, Hollós János és Göblyős István vezeti a rádiót.