Elfogták a vasmegyeri erőszakoskodót

2007.05.23. 10:56

Tanúvallomások alapján, kedden a rendőröknek sikerült elfognia a "vasmegyeri rém" néven emlegetett férfit, aki otthonukban támadott meg több idősebb nőt. Áldozatait megerőszakolta, és pénzt követelt tőlük.

Elfogták a "vasmegyeri rém" néven elhíresült férfit, aki éjszakánként egyedül élő nőkre támadt otthonukban, megerőszakolta őket, és pénzt követelt tőlük - közölte a rendőrség szerdán. A férfit erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszak, rablás és testi sértés megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe kedden.

A 28 éves vasmegyeri lakos arcát elfedve az elmúlt három hónapban, három nő lakásába tört be a településen - mondta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Fülöp Gergely. A férfi idős és középkorú nőket támadott meg, közülük kettőt megerőszakolt, a harmadik esetben viszont nem tudta véghez vinni tettét, és elmenekült a helyszínről.

Az ügyben eljáró kemecsei rendőrök tanúvallomások alapján jutottak el a férfihez, aki tavaly decemberben szabadult. Emberölés kísérlete miatt ült börtönben, mert hét éve rágyújtotta házát egy emberre - tette hozzá a sajtószóvivő.