Magyar Nemzet: Tovább árulják a hamisított mézet

Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet több nagy áruházlánc boltjaiban is talált a hétvégén korábban már lelepleződött mézhamisítványokat. A napilap próbavásárlása előtt a Tesco megígérte, leveszi a polcairól a hamisított termékeket.
Vágólapra másolva!

Kint maradt a hamisított méz a Tesco, az Auchan, a Super Diszkont és a CBA áruházak polcain - írta a hétfői Magyar Nemzet, miután a napilap bevizsgáltatta egy németországi laboratóriumban az említett boltokban októberben vásárolt mézeket. A Magyar Nemzet olyan termékeket vásárolt próbaképpen, melyekről az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) vizsgálatakor már korábban kiderült, hogy hamisítványok. Az Applica laboratórium idegen enzimek jelenlétét vizsgálta a termékekben: amelyik ilyet tartalmaz, az nem méz, hanem hamisítvány - ez alapján mutatta ki a hamisítást.

A napilap tudósítója a siklósi Tescóban ugyanolyan virágmézet talált, amelyikről a múlt héten bebizonyosodott, hogy a megengedettnél több répacukrot tartalmaz. Az áruházlánc akkor azt ígérte, hogy leveszi a terméket a polcairól. A lap munkatársa ezért a szombati próbavásárláskor panaszt tett a vevőszolgálatnál. Megkérdezte, miként lehetséges, hogy a termék továbbra is kapható. Azt a választ kapta, hogy egyrészt írásos panaszt lehet tenni a vásárlók könyvében, melyre a siklósi áruház igazgatója fog válaszolni, másrészt nem kaptak utasítást a termék leszedésére. A vevőszolgálaton elkérték a Magyar Nemzet múlt csütörtöki számát is, mondván, nem tudnak az abban közölt vizsgálati eredményekről, melyek a termék hamisítvány voltát bizonyították.