Negyvennyolcezer forintért adott túl a tolvaj a másfélmillót érő harangon

Vágólapra másolva!
Ellopott és negyvennyolc ezer forintért adott túl egy a másfél millió forint értékű harangon egy férfi Csongrádon. 
Vágólapra másolva!

A bejelentéstől számított néhány órán belül elfogta a Csongrádi Rendőrkapitányság azt a tiszaalpári férfit, aki ellopta a Dél-Alföldi város árvízvédelmi emlékművének tornyában elhelyezett harangot.

A Csongrádi Rendőrkapitányság ügyeletére november 25-én jelentették be, hogy ismeretlenek ellopta a faszerkezetű topronyból a harangot. A rendőrség azonnali helyszíni szemléjén megállapították, hogy a bűncselekményt egy 43 éves tiszaalpári férfi követte el. A nyomozók elfogták a férfit, aki kihallgatása során beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Elmondta, hogy egy nappal korábban autójával vashulladékot indult gyűjteni Csongrádra. Megtetszett neki a harang, amit sötétedés után leszerelt, majd autójába tette, hazavitte és flex-szel feldarabolta. Másnap elvitte Kiskunfélegyházára egy színesfém felvásárló telephelyre, ahol 48 ezer forintot kapott érte. A pénzből állítása szerint élelmiszert vásárolt, a maradékot pedig eljátszotta egy játékautomatánál.

A csongrádi nyomozók megtalálták az összedarabolt harangot is, amelynek eredeti értéke másfél millió forint.

A Csongrádi Rendőrkapitányság férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.