Gyilkosság áldozata lett a menekülő autós barátnője

Vágólapra másolva!
Bűncselekmény áldozata lett az a nő, akinek barátja múlt vasárnap két megyén át menekült a rendőrök elől. A rendőrség csak ennyit árult el az ügyről. A nő holttestét kedden találták meg. Barátja vasárnap sérült meg életveszélyesen, amikor balesetezett autójával a rendőrök elől menekülve. Azóta kómában fekszik, kihallgatni nem tudták.
Vágólapra másolva!

Szűkszavúan nyilatkozik a rendőrség arról a szombathelyi gyilkosságról, amelynek áldozata egy fiatal nő volt. A nőt holtan találták lakásában, a rendőrség pénteken csak annyit jelentett be, hogy bűncselekmény áldozata lett. Arról, hogy hogyan és mikor ölték meg, illetve mi lehetett az indíték, a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árultak el semmit, bár azt elismerték vannak róla információik.

A nő barátja volt az a férfi, akit múlt vasárnap két megyén át üldöztek a rendőrök, miután felszólításukra nem állt meg. A férfi néhol 150 kilométer per órás sebességgel hajtott kikerült több útzárat is, mielőtt Kislődön becsapódott volna egy kertbe. A kocsijából a balestekor kieső férfi életveszélyesen megsérült, azóta kómában fekszik.

A rendőrség szerint nem zárható ki, hogy a férfi követte el a gyilkosságot, ám mivel nincs kihallgatható állapotban, még nem gyanúsították meg. A rendőrség más gyanúsítottat, lehetséges elkövetőt, egyelőre nem keres.

Az áldozat szülei kedden jelentették be a nő eltűnését, akit ekkor már péntek óta nem láttak és telefonon sem tudtak utolérni. A rendőrök kedden egy szombathelyi albérletben találták meg a nő holttestét - közölte pénteki sajtótájékoztatóján Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályvezetője.