Hillary Clintontól vesz át díjat egy LMP-s képviselő

Osztolykán Ágnes, az LMP parlamenti képviselője
Vágólapra másolva!
Díjat vesz át Hillary Clinton amerikai külügyminisztertől kedden délelőtt Osztolykán Ágnes Washingtonban. A magas rangú elismerést tíz olyan nő kapja meg minden évben, aki a nők jogainak és fokozottabb társadalmi szerepvállalásának elősegítésén dolgozik.
Vágólapra másolva!

Osztolykán Ágnes, az LMP országgyűlési képviselője kapta idén a Women of Courage elnevezésű díjat kap, amelyet kedden vesz át Hillary Clinton amerikai külügyminisztertől - közölte az LMP sajtóosztálya. Az amerikai diplomácia vezetője minden évben olyanokat jutalmaz a díjjal, akik "kivételes bátorságról és vezetői képességekről tettek tanúbizonyságot a nők jogainak és fokozottabb társadalmi szerepvállalásának elősegítése ügyében" - olvasható a párt közleményében.

Az amerikai külügyminisztérium honlapján szerepel mind a tíz díjazott névsora. Az elismerést a magyar képviselő mellett odaítélték még például Roza Otunbajeva kirgiz elnöknek, egy afganisztáni jogásznak, egy kameruni újságírónak és egy kubai bloggernek is.

A keddi díjátadón díszvendégként részt vesz az amerikai elnök felesége, Michelle Obama is. Osztolykán Ágnes a rendezvényen több nagy amerikai televíziónak, így a CBS és a SKY News televíziónak ad interjút.