Súlyos baleseteket előztek meg több vasútvonalon

Vágólapra másolva!
Az utolsó pillanatokban előztek meg két súlyos vonatbalesetet a héten - írta a Magyar Nemzet. A MÁV-nál megerősítették a történteket, és azt közölték, hogy hivatalból vizsgálatot indítottak.
Vágólapra másolva!

Két súlyos vonatbalesetet előztek meg szinte az utolsó pillanatokban a hét első felében - írta a Magyar Nemzet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetére hivatkozva.

Az egyik esetben, május 16-án a Tura és Aszód közti fővonalon két vonat haladt egymással szemben a menetrend szerinti, legalább 120 kilométer/órás sebességgel. A turai forgalmi szolgálattevő, miután észrevette a tévedését, a fő-menetirányítót tájékoztatta a helyzetről, aki még időben tudta értesíteni a mozdonyvezetőt. A lap szerint a szerelvények egymástól pár száz méterre álltak meg.

Két nappal később Újfehértón a Debrecen felé közlekedő Floyd magán-vasúttársaság által üzemeltetett tehervonat indult el felhatalmazás nélkül. A szerelvény keresztezte a Debrecen felől bejáró gyorsvonat útját. A balesetet - a lap szerint - a biztosítóberendezés akadályozta meg.

A Magyar Nemzetnek a MÁV-nál megerősítették a történteket, és azt közölték, hogy hivatalból vizsgálatot indítottak. A MÁV azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, hogy mikorra fejeződik be az esetek feltárása.