Mesterházy beolvasott Szijjártónak

Vágólapra másolva!
Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának szocialista tagjai szerint Szijjártó Péter megfutamodott a kellemetlen kérdések elől, ezért nem megy el a bizottság hétfői ülésére.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés Külügyi bizottságának keddi ülésén megegyezés született, hogy az amerikai beutazás korlátozásáról a bizottság jövő heti ülésén tárgyaljanak. A szocialista párt képviselői is elfogadták a bizottság elnökének javaslatát, hogy a jövő heti ülésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter számoljon be ez ügyben is folytatott amerikai tárgyalásainak eredményeiről.

A szocialisták szerint ezt a megegyezést felrúgva a bizottság hétfői ülésére Trócsányi László igazságügyi minisztert és Magyar Levente külügyminisztériumi államtitkárt küldi el a kormány. Demeter Márta és Mesterházy Attila,a bizottság MSZP-s tagjai közleményükben úgy fogalmaznak: Mivel a magyar diplomácia vezetője nem fogadta el a Külügyi bizottság egyhangú meghívását, az MSZP képviselői, illetve a DK képviselője sem vesznek részt a hétfői bizottsági ülésen. Ugyanakkor ismételten kezdeményezik Szijjártó Péter miniszter meghallgatását