A budai fonódó villamoshálózat építése miatt lezárják a budai alsó rakpart le- és felhajtóágát a Margit hídnál, emiatt jelentős torlódások várhatók

A budai fonódó villamoshálózat építése miatt lezárják a budai alsó rakpart le- és felhajtóágát a Margit hídnál, emiatt jelentős torlódások várhatók. Szombat estétől kell számítani az újabb forgalmi változásra a fonódó villamoshálózat Bem rakparti ágának építése miatt.

A Margit híd alatt kétszer egy sáv marad meg a közúti forgalomnak, egyúttal ideiglenesen lezárják a budai alsó rakpart le- és felhajtóágát a hídnál. A rakparti le- és felhajtás könnyítésére az alsó rakparton, a Halász utcánál ideiglenesen új jelzőlámpás csomópontot alakítanak ki.

A Halász utcai felhajtó azionban nem tudja teljesen kiváltani a Margit hídnál lévő alsó rakparti felhajtó szerepét. Ezért csak azok a járművezetők használják a budai alsó rakpartot, akiknek megfelelő a Mozaik utcai felhajtó, vagy korábban is a Halász utcait használták.

Az északi irányból dél felé közlekedők közül aki csak teheti, a Mozaik utcánál hajtson le a budai alsó rakpartra, mert hétfőtől az Árpád fejedelem útján a centrum irányába jelentős torlódások várhatók.

A 86-os autóbusz vonalán a késések csökkentése érdekében több járművet közlekedtetnek munkanapokon, és szükség szerint más érintett járatokra is több buszt állítanak forgalomba.