Pokorni Zoltán nyugalomra intette Lázár Jánost

2014.12.18. 12:56

Rutinos veteránként meglehetősen higgadtan reagált Lázár János kijelentésére Pokorni Zoltán. Előzőleg a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Figyelőnek adott interjújában azt mondta, hogy Pokorni Zoltán "hátba támadott minket". A XII. kerület polgármestere válaszában nyugalomra intette a tárcavezetőt. 

Pokorni Zoltán közölte, hogy a Fideszen belüli generációs küzdelmekről szóló interjút nem tekinti személyes ügynek. Mint fogalmazott: „Lázár János korosztályának egyik legdinamikusabb és legtehetségesebb tagja. Természetesnek tartom, hogy a Fideszen belüli fiatalabb generáció vezetőjeként bátran vállalja a konfliktusokat.”

Békére kell törekedni

A XII. kerület polgármestere ugyanakkor közölte azt is, hogy csatározás közben a kibékülésre is gondolni kell: „De mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét.”

Pokorni Zoltán higgadtan reagált Lázár kijelentéséreFotó: Polyák Attila - Origo

Pokorni Zoltán hangsúlyozta, hogy ez az egyik feltétele a kiegyensúlyozott társadalom megteremtésének. „A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni" – írta a szerkesztőségünkhöz és más portálokhoz eljuttatott közleményében a XII. kerületi polgármester. 

Pokorni egy politikai veterán

Lázár János előzőleg a Figyelőnek adott interjújában azt mondta, hogy „Pokorni Zoltán hátba támadott minket”. A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette azt is, hogy „jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti vagy végzi ki.”

Lázár János kijelentésével nem kímélte Pokorni ZoltántFotó: Tuba Zoltán - Origo

Lázár János kijelentésével egyébként arra utalt, hogy korábban az amerikai korrupciós vádak kapcsán Pokorni Zoltán azt mondta, egy politikus ne urizáljon. Mint fogalmazott, „már nem fér bele, hogy egyes kormánypárti politikusok drága utazásokra menjenek, vagy sokmilliós házat építsenek”.