Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

A Lila kocsmában tudta meg, hogy ellopták a traktort

mtz 80 mtz80 mtz-80
Vágólapra másolva!
Egy traktort, a rajta lévő homlokrakodót és a fűkaszát is ellopták egy gyomaendrődi férfitől hétfőn, fényes nappal. A gazdálkodó nem tudja, hogy mi lesz vele, a jármű nélkül nem tudja ellátni az állatait, és a földműveléssel is gondja lesz. 
Vágólapra másolva!

Egy - nevét a nyilvánosság előtt nem vállaló - férfi telefonált a szerkesztőségbe kedden, hogy nagy baj történt Gyomaendrődön. Azt mondta: éppen a Lila kocsmában itta a reggeli kávéját, amikor megtudta, hogy

ellopták az egyik közeli tanyán élő és dolgozó ismerőse traktorját.

Olvasónk szerint a tolvajok először elhajtottak a traktorral egy közeli, parlagon heverő földre, majd ott egy trélerre rakták. A nyomokat jól lehetett látni a helyszínen.

Mindez alig két óra hossza alatt történt. A traktor tulajdonosa, egy egyedül élő férfi, délután nem sokkal két óra előtt hagyta el a tanyáját, vásárolni ment a városba. Négy órakor, amikor visszaért, már csak a jármű hűlt helyét találta.

Hasonló traktort loptak Gyomáról Forrás: Wikimedia Commons

A férfi szerint Gyomaendrődről és a város körzetében lévő tanyákról már több traktort, illetve nagy értékű mezőgazdasági gépet is elloptak - igaz, ennek már több mint öt éve. A gyomai gazdák azt mondják, hogy

a sorozatos lopások megelőzésére egy kamerarendszer jelenthetné a megoldást.

Ezt úgy képzelik el, hogy a gyomai Fő út mindkét végére felszerelnének egy kamerát, amely mindet rögzítene, így ellenőrizni lehetne a városba bemenő és kihajtó járműveket.

Megkerestük traktor-ügyben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy „június 22-én 13 óra 45 perc és 16 óra közötti időben Gyomaendrőd külterületén, egy tanyáról eltulajdonítottak egy kétvillás homlokrakodóval és kéthorgos fűkaszával felszerelt mezőgazdasági vontatót. A Szarvasi Rendőrkapitányság Gyomaendrődi Rendőrőrs Bűnügyi Alosztálya vizsgálja az eset körülményeit.”

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről