Szcientológusok zaklatják a veronai áldozatok családjait

Péterfalvi Attila beszél elnök felszólal FOTÓ ÁLTALÁNOS konferencia SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY rendezvény
Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke.
Vágólapra másolva!
Jogi lépéseket tesz az adatvédelmi hatóság elnöke, Péterfalvi Attila felszólította az egyesületet, hogy haladéktalanul töröljék a gyászolók jogellenesen megszerzett személyes adatait. 
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke felszólította a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület képviselőit, ne zaklassák a gyászoló családokat, és töröljék jogellenesen megszerzett személyes adataikat.

Péterfalvi Attila hivatala a sajtóból értesült arról, hogy a Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület, megszerezve a veronai busztragédia áldozatainak elérhetőségeit, zaklatja a gyászoló családokat.

Figyelmeztette a szcientológusokat Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az erről szóló újságcikk szerint az egyesület egy – a hívei közé tartozó – Verona közelében élő magyar származású rendezvényszervezőn keresztül szerezte meg a családtagok nevét, telefonszámát és lakáscímét.

Péterfalvi Attila közleményében azt írja, hogy ugyan a cikkben szereplő adatkezelést sérelmező panasz még nem érkezett a hatósághoz, nyomatékkal felszólítja az egyesület képviselőit, hogy azonnal

hagyjanak fel a fentiekben leírt tevékenységgel, és haladéktalanul töröljék a gyászoló családok jogellenesen megszerzett személyes adatait.

Hozzátette, a hatóság elnökeként megteszi a szükséges és hatékony jogvédelmi lépéseket is.