Már fázik? Mi lesz önnel holnap?

Feltorlódott jégtáblák a siófoki mólónál
Vágólapra másolva!
Az ország nyugati felére és Pest megyére az erős szél, északon két megyére pedig hófúvás miatt adott ki citromsárga, azaz elsőfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna és Baranya tájain a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t. Az ország északkeleti csücskében, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Szabolcs-Szatmár-Beregben az erős szél mellett hófúvások is lehetnek, míg Hajdú-Biharban szintén az erős szél miatt adott ki figyelmeztetést csütörtökre az OMSZ.
Vágólapra másolva!

A Köpönyeg.hu előrejelzése:

Péntek A Nyugat-Dunántúlon gyakran lesz erősen felhős az ég, itt akár többször is kialakulhat hózápor. Az ország többi részén sok napsütésre, felhőátvonulásokra számíthatunk, és csak néhol fordul elő futó hózápor. Az északi szél nagy területen lesz viharos. Zord hideg várható: reggel -15 és -7, délután -9 és -4 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás, markáns hidegbetörés várható. Az autósoknak óvatosabban kell vezetniük az igen erős oldalszél miatt. A viharos szélben a hőérzet -20, -25 fok körül valószínű!

Szombat Zord időnk lesz, reggel -18 és -10, délután -10 és -4 fokos dermesztő faggyal. Egyébként sok napsütésre van kilátás, csak néhol alakulhat ki hózápor. Többfelé lesz még erős az északi szél.

Vasárnap Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől a Dunántúlon havazás kezdődhet. Reggel -16 és -6, délután -9 és -1 fok közötti hideg várható.

Hétfő Gyakran lesz erősen felhős az ég, de csak elszórtan (nagyobb eséllyel ismét a Dunántúlon) fordul elő hószállingózás. Nyugaton +1, keleten -3 fok körül alakulhat a maximum.

Kedd, szerda A jelenlegi számítások szerint mindkét nap borús idő valószínű, többfelé havazással. Reggelente -6, délutánonként 0 fok körül várható a hőmérséklet.