„Nem Karácsony rettegett ettől az embertől” – kitálalt az újbudai Gyurcsány-párti polgármesterjelölt áldozata

Karácsony Gergely, László Imre
Vágólapra másolva!
Továbbra sem hajlandók elítélni az ellenzéki pártok a szexuális zaklatásba keveredett összellenzéki újbudai polgármesterjelöltet. László Imre korábban egy magánklinika egyik vezetője volt, ahol a zaklatott nő szakorvosként dolgozott. A TV2 Tények és az Origo is beszámolt róla, hogy a vádak szerint László Imre újbudai DK-s polgármesterjelölt több alkalommal is szexuálisan zaklatta egyik beosztottját, akivel együtt dolgozott a klinikán. Most a PestiSrácok.hu-nak nyilatkozott az asszony, aki elmondta: félt találkozni László Imrével, aki volt, hogy a nemi szervét mutogatta neki, vagy megpróbálta lerángatni róla a ruhát. Az asszony arról is beszélt, hogy László Imre polgármesterként indításakor jelezte a DK-nak, hogy milyen dolgokat tett vele a férfi, de még válaszra sem méltatták őt. A Gyurcsány-párti politikus továbbra is mindent tagad. A nő által elmondottak a #metoo kampányban is megállnák a helyüket, melyet pontosan a liberálisok indítottak útjára a szexuális visszaélések feltárása érdekében.
Vágólapra másolva!

Nagy bátorság kellett ahhoz, hogy elmesélje az átélt borzalmakat az az orvosnő, aki állítja, László Imre, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltje rendszeresen zaklatta egy magánklinikán. A PestiSrácok-nak az asszony elmondta: ő maga is ellenzéki szavazó volt, de már sosem ikszelne rájuk, mivel cserbenhagyták őt.

László Imre áldozata Gyurcsányéknak jelezte, ki ez az ember, de nem is reagáltak Forrás: TV2 Tények

Mint arról korábban beszámoltunk: szexuális zaklatással vádolta meg a DK-s László Imrét egyik korábbi beosztottja.

Az ellenzék jelenlegi újbudai polgármesterjelöltje tagadja az állításokat, és jogi lépéseket helyezett kilátásba, de eddig még nem tette meg azokat.

Az eset még 2012-ben történt, a doktornő még a családjának sem merte elmesélni az átélt borzalmakat. A jég végül akkor tört meg, amikor megtudta: az ellenzék László Imrét indítja Újbuda polgármesterjelöltjeként, és az utcán kint látható a plakátokon.

Válaszra sem méltatták a balos pártok a megtámadott nőt

Csodálkoztam, hogy egy ilyen embert jelölnek polgármesternek, az nem lehet, hogy ő legyen Újbuda első embere – fogalmazott, hozzátéve: azonnal jelezte az ellenzéki pártoknak, hogy ki ez az ember, de válaszra sem méltatták.

A doktornő felháborodott azon is, hogy megkérdőjelezték szavahihetőségét Karácsony Gergelyék, akik kiálltak a DK-s politikus mellett, és támogatásukról biztosították László Imrét.

Honnan gondolja Karácsony Gergely, hogy amit elmondtam, nem történt meg? – tette fel a kérdést, hozzátéve:

„Karácsony Gergely nem rettegett ettől az embertől”

A láthatóan megtört nő kiemelte:

Hozzátette: minden ember életébe elérkezik az igazság pillanata. Az pedig, hogy László Imre annak ellenére, hogy tudja, miket követett el, mégis közszereplő akar lenni, egészen megdöbbentette őt. Kérdésre válaszolva azt is elmondta, félne találkozni László Imrével, aki még mindig nem kért tőle bocsánatot, de meggyőződése, hogy ezt nem is tenné meg. Bocsánatot kérni ez az ember? Soha.

A doktornő azért nem vállalja az arcát és a nevét, mert nem akarja, hogy folyton a vele történtekre emlékeztessék, akár sajnálkozás, akár vádaskodás formájában.

Szeretné elfelejteni azt, ami történt vele, de tudja, hogy ez sosem fog megtörténni. Mint mondta: könnyebb, hogy beszélt róla, de nem maga miatt tette meg, hogy kiállt a nyilvánosság elé. Véleménye szerint ugyanis olyan ember nem lehet Újbuda polgármestere, aki így bánik más emberrel.

„Az elejétől fogva nem bíztam meg benne”

Mint arról korábban beszámoltunk, többször is szexuálisan zaklatta László Imre, az ellenzék újbudai polgármesterjelöltje az egyik női beosztottját, egy orvosnőt 2012 környékén. Állítása szerint az asszony 2012-ben került kapcsolatba László Imrével, amikor is beosztottja lett - az akkor orvos-igazgatói pozícióban lévő DK-s politikusnak - a Swiss Medical Services Kft. nevű magánklinikán. Elmondása szerint keveset találkozott vele, mivel míg László a központban, addig ő kijjebb dolgozott. "Nem lehetett kiismerni, a mai napig nem tudom, milyen ember László Imre. Már az első találkozásunkat követően egyfajta bizalmatlanság alakult ki bennem vele szemben, mert úgy nézett rám. Az elejétől fogva nem bíztam meg benne" - mesélte, a kezdetekben milyen volt a viszonya az ellenzék mostani XI. kerületi polgármesterjelöltjével.

Főnöki minőségéről azt mondta, hogy László keménykezű vezető volt, aki rendszeresen durva stílusban utasítgatta beosztottjait, ezzel feszült légkört teremtve a munkahelyen. Egy darabig nem volt probléma, hiszen keveset érintkeztek a hétköznapokon, a bajok ott kezdődtek, amikor a Gyurcsány-párti politikus finoman tudtára adta, többet és mást akar tőle, mint amit egy átlagos főnök-beosztotti viszony indokolttá tett volna. "Ez egy hosszabb folyamat volt. Én ugye messze dolgoztam a központtól, László néha kijött hozzánk - ahogy mondta - ellenőrizni.

Éreztette, valamit akar tőlem, többször hozzáért a kezemhez. Egyre egyértelműbbé tette, valami mást is akar"

-

László Imre DK-s képviselő az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. február 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Arra kért, simogassam meg a nemi szervét"

Ilyen előzmények után történt, hogy az egyik tisztességesen ledolgozott hónap után bement a központ pénzügyi részlegébe, hogy felvegye a havi fizetését, amikor is László behívatta a szobájába. Elmondása szerint az orvos-igazgatónak a magánklinika ügyvezetőjével volt közös szobája, amit felváltva használtak. "Az az igazság, hogy féltem. Féltem egyedül találkozni, egy szobában lenni vele" - emlékezett vissza, hogy már a megbeszélés elején rossz előérzete volt. Bár reménykedett, hogy László csak munkaügyek miatt hívatta be, hiszen számtalan megbeszélnivalójuk lehetett volna, végül a létező legrosszabb forgatókönyv valósult meg.

- mesélte a mai napig a történtek hatása alatt lévő asszony, aki visszautasította az ellenzék újbudai polgármesterjelöltjének szexuális ajánlatát. "Azt mondta, nagyon szeretné, és nagyon akarja. Mondtam, hogy szó sem lehet róla. Ezután megkérdezte tőlem, tudom-e, hogy ő a klinika orvos-igazgatója? Mondtam, hogy tisztában vagyok ezzel, de nem erre vettek fel. Orvos vagyok, nem utcalány."

Ez hatalommal való visszaélés!

- értékelte most, évekkel később az eseményeket. Emlékei szerint a karakán nem után a DK-s politikus felöltözött, viszont nem kért bocsánatot tőle, mert "nem ez volt a stílusa". Normális esetben azt gondolná az ember, ezzel nyugvópontra tért a történet. Nem így történt.

Dulakodásig fajult

A kétségbeesett szakorvos kevés emberrel osztotta meg a megalázó történetet, közöttük volt az asszisztense, aki miután megtudta, mi történt közvetlen főnökével, megkérdezte tőle, "eddig nem tűnt fel neked, hogy milyen ember ez a László Imre, valami nagyon nem stimmel vele". Kétségtelen, hogy nem a szokásos mederben folytatódtak az események: az orvosnő elmondása szerint László többször be akart menni abba az épületbe, ahol dolgozott, de a biztonsági szolgálatnak előre jelezte, ne engedjék be a hozzájárulása nélkül. "Egyszer konkrétan az ablakból néztem, ahogyan kiparancsolták" - fogalmazott. Odáig fajult a dolog, hogy az asszony csak bujdokolva merte felvenni a fizetését: asszisztense hívogatta a központot, mikor tartózkodik bent László, és ha nem volt bent, csak akkor ment be érte. "Ennyire féltem tőle" - összegzett.

Budapest, 2017. november 18. László Imre, a Demokratikus Koalíció (DK) egészségügyi kabinet vezetője beszédet mond a pártja országos választási programbemutató salgótarjáni rendezvényén 2017. november 18-án. MTI Fotó: Komka Péter Forrás: MTI/Komka Péter

A macska-egér harcot követően érkezett el az ügyvezető által összehívott novemberi "meeting", ahová a magánklinika orvosai voltak hivatalosak. A megbeszélés előtt azonban az intézmény tulajdonosa és László behívatták a közös szobájukba azért, hogy elmondják, januártól a központban fog dolgozni, mert "ott nagyobb szükség van rá". "Sosem felejtem el azt a kaján vigyort, ami kiült László Imre arcára" - mondta az Origónak megrendülten a nő, akinek ekkor esett le, mire megy ki a játék. Az új pozíciójában ugyanis a létező legkorábbi időpontban kezdett volna, amikor Lászlón kívül gyakorlatilag senki nem tartózkodik bent az épületben, ráadásul a rendelője éppen a főnöke szobája mellett lett volna. Ekkor már megfogalmazódott benne, hogy ezen a munkahelyen nincs tovább, és ezt közölni is szerette volna velük. Csakhogy az ügyvezető váratlanul kivágtatott a szobából, és így kettesben maradt a DK-s politikussal, aki egyből kulcsra zárta az ajtót. "Ilyet eddig sosem tett" - mondta az orvosnő, akire

az ellenzék XI. kerületi polgármesterjelöltje azonnal rátámadt, az asztalán akarta megerőszakolni.

Az asszony nem hagyta magát, és így tettlegességig fajultak a dolgok: miután a DK-s politikus közeledett feléje, erősen meglökte, aki így az üvegajtónak esett. Ha ez betört volna, akkor László nagy valószínűség szerint leesett volna az első emeletről. Nem így történt, az üvegajtó megtartotta a politikust, aki mellett az asszony - kinyitva a kulcsra zárt ajtót - kirohant a szobából. Miután kimenekült László karmai közül, azonnal megkereste az ügyvezetőt, akinek egyrészről elmesélte a történteket, másrészről közölte vele, ez volt az utolsó napja a klinikán. A vezető megértő volt vele, és elfogadta a döntését, ugyanakkor értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy miért nem mesélte el ezt korábban, akkor "talán másképp alakultak volna a dolgok".

"Szörnyű lenne, ha egy ilyen ember nyerne"

"Ez nem lehet igaz, hogy ez velem történik. Nem igaz, hogy pont egy ilyen embert fogok ki" - így értékelte a megrendült hölgy a történetét 2019-ben. Elmondása szerint megpróbált minél kevesebbet gondolni arra, mi történt vele, aztán egyszer csak felbukkantak László Imre választási plakátjai Újbuda utcáin. Mostanában éppen ezért nagyon sokszor eszébe jutnak a történtek, amelynek minden percére kristálytisztán emlékszik.

- fogalmazott azzal kapcsolatban, milyen érzések kerítették hatalmába, amikor újra szembesülnie kellett a Gyurcsány-párti politikus fotóival.

Szörnyű lenne, ha nyerne, akkor úgy érezném, az élet nem igazságos, Nem nyerhet egy olyan ember, aki ilyet csinál egy másikkal. Nagyon rosszul érezném magam

- mondta az Origónak az orvosnő, hozzátéve, családjának a mai napig nem mesélte el, milyen megalázó helyzeteket kellett elviselnie munkája során. Egyedül a kisebbik fia tudja, mi történt vele, aki megerősítette, jól tette, hogy otthagyta a magánklinikát. "Gondolja, hogy egy ilyen ember megváltozik?" - ezzel zárta gondolatait a megalázott és feldúlt asszony, aki kételkedik abban, hogy a DK-s politikus megváltozna polgármesterként.

Nézzék meg a TV2 Tények riportját az orvosnővel: