Hazug bocsánatkéréssel menekülne a per elől a Soros-blog főszerkesztője

Liu Shaolin Sándor
Vágólapra másolva!
Ahogy a Ripost megírta, az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor arra készül, hogy beperli Soros blogját, a 444-et, melynek főszerkesztője azt írta róla: „Lökött a kínai vendégmunkás”. Így vált érthetővé az a bocsánatkérésnek álcázott kínos magyarázkodás, amibe a főszerkesztő ma reggeli cikkében kezdett. Bocsánatkérés helyett ugyanis szánalmas, egy pillanatig sem őszinte cikkében mindenkit hibáztatott a cikkért, csak saját magát nem. Ócska, gyáva jogi trükközés.
Vágólapra másolva!

„Lökött a kínai vendégmunkás” – ezzel a kommentárral töltötte fel Facebookra a Liu Shaolin Sándorról szóló, múlt hét szombaton megjelent cikkét Soros György blogja. Mint később kiderült, maga a főszerkesztő. Az ügy több okból is megdöbbentő és durva: egyrészről Liu Shaolin Sándor tavaly a férfi gyorskorcsolyaváltó vezéreként megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét, másrészről mindig is magyar volt: Budapesten született, édesanyja magyar, édesapja kínai.

Per indulhat Sorosék ellen

Hatalmas botrány kerekedett az ízléstelen kísérőszövegből, a magyar olimpiai bajnok perre készül a 444 ellen, amelynek felügyelőbizottságában Soros György két embere is ül.

A Ripost beszámolója szerint az olimpiai bajnok egyik ismerőse azt mondta:

A Ripost elérte Liu Shaolin Sándor édesanyját is, aki azt válaszolta, még egy fél mondattal sem akar reagálni a gyalázatra.

Soros főszerkesztője megijedt, de bocsánatot nem kért, csak trükközött

A gyalázkodó mondatot, mint kiderült, személyesen a Soros-blog főszerkesztője írta, aki viszont sokáig nem reagált érdemben – annak ellenére, hogy az FTC azonnali bocsánatkérést várt el tőle, és hatalmas felháborodást okozott a magyar társadalomban. Most azonban varázsütésre előkerült, feltehetően azért, mert

megijedt attól, hogy az olimpiai bajnok sportoló beperli, és kártérítést kell fizetnie.

Csütörtökön reggel a blog helyreigazítás rovatában „Hülye vicc” címen megjelent egy írás tőle. Csakhogy ebben ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, inkább mellébeszélt. Soraiból az rajzolódik ki, hogy írása közel sem őszinte, ugyanazt gondolja, mint eddig, csak a társadalmi nyomásnak nem bírt tovább engedni. A cikk első három sora is erről tanúskodik, hiszen ismét a magyar olimpiai bajnokon és sportágán gúnyolódott. „Magam is szoktam gyorskorcsolyázni egyébként. Persze nem szó szerint. De meg-megcsúszok” – fogalmazott. Összevissza csapongó, szellemeskedő, zagyva írásában a témához sehogy sem kapcsolódó dolgokat is megemlít, például, hogy „a Fidesz antiszemitázza a Jobbikot, amiért egy olyan képviselőt indít EP-listája élén, aki korábban zsidókat listázott volna a Parlamentben” (úgy tűnik, Soros emberei nehezen viselik, hogy a Jobbik naponta bukik le újabb antiszemita ügyekkel).

A liberálisok mindennel leszámolnak, ami nem azonos velük

A nyugati baloldal és a liberálisok liberalizmusa a falig ér, és mindent, de tényleg mindent tolerálnak, ami azonos önmagukkal. Ami attól eltér, arra könyörtelenül lecsapnak, azzal leszámolnak, s leszámolás közben persze könyékig véres kézzel számonkérik az áldozaton a toleranciát” ezzel a frappáns gondolattal kommentálta a Soros-blog ügyét Bayer Zsolt a Magyar Nemzetben, azt is hozzátéve: manapság a baloldal felfedezte magában az antiszemitát, így aztán, amiért nagyjából két évvel ezelőtt még nyilvános kivégzés járt volna a virtuális térben, az ma már a baloldaliak számára teljesen elfogadható, sőt, ahogy az baloldalon szokás: egyedül és kizárólag elfogadható álláspont.