Az MSZP és a DK által gyámságban tartott Karácsonyék 1956 hősiességéhez hasonlították az önkormányzati választásokat

KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Budapest, 2019. október 12. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Németh Angéla újpalotai polgármesterjelölt és Kunhalmi Ágnes MSZP-s országgyűlési képviselő, választmány elnök (b-j) az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Szabó Tímea, a Párbeszéd nevezetű nulla százalékos támogatottságú párt társelnöke október 23-án valamifajta felszabadulásról és Karácsony Gergely nem létező vezetői képességeiről zengett ódákat. Ez önmagában még mulatságos is lehetne, hiszen közismert: Karácsony gyenge ember, akit Gyurcsány és az MSZP ide-oda rángat - csakhogy az MSZP és Gyurcsány pártja, a DK éppen az 1956-ot eltipró állampárt két, bizonyos értelemben utódpártja. Így nem mulatságos, inkább gyalázatos ez a beszéd. Egy ilyen múltú MSZP-vel és a DK-val a hátuk mögött Karácsonyék a kommunista diktatúra ellen küzdő, 1956-os forradalmi tettekhez hasonlítottak egy önkormányzati választást egy demokráciában. Szégyenteljes megemlékezés.
Vágólapra másolva!

Október 13-án, az önkormányzati választáson felszabadítottuk Budapestet és a nagyvárosainkat az elnyomás alól - mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a nulla százalékos támogatottságú párt október 23-i megemlékezésén. A Göncz Árpád néhai köztársasági elnök óbudai szobránál az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a volt államfő életével és munkásságával arra tanított, "hogy ne újabb árkokat ássunk, hanem temessük be azokat, és teremtsünk egységet, békét és jólétet". Azaz, árokbetemetésről szónokol Karácsony párttársa és azonnal 1956 emlékét gyalázza, amikor az önkormányzati választási eredményt az ötvenhatos forradalom hősiességéhez hasonlítja.

Karácsonynak Gyurcsány és Bajnai diktál

Szabó kijelentése több szinten is teljesen értelmetlen és nevetséges. Karácsony Gergely ugyanis egy róla kiszivárogott hangfelvételen maga vallotta be, hogy képtelen a zuglói folyamatokat kézben tartani, és vezetni a kerületet. Teljes mértékben az MSZP-től függ, és nem is mer szembemenni az akaratukkal, mindezt Karácsony saját szavaival hallhattuk. A balliberális főpolgármester annyira nem ura a helyzetnek, hogy várhatóan az a Tüttő Kata és Gy. Németh Erzsébet lesz alpolgármester, akikről meglehetősen dehonesztálóan beszélt.

Másrészt az elmúlt napok ismét bebizonyították, hogy

Karácsony képtelen bármilyen vezetésre is,

mivel Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon gyakorlatilag diktálják neki, hogy például milyen emberekkel dolgozhat együtt a városházán. Képtelen ellenállni a 2010 előtti szereplők politikai nyomásgyakorlásának, a jelek szerint bármit meg lehet vele csinálni. A szociálliberális hálózat pillanatok alatt Karácsony fejére nőtt. Gyurcsány és Bajnai Karácsony feje felett alkudozik, hogy ki legyen többek között a főjegyző.

Karácsony Gergelynek az 1956-os forradalmat leverők örökösei diktálnak Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A forradalom leverőinek örökösei diktálnak Karácsonynak

Mindezek mellett azt se felejtsük el, hogy

Karácsonynak azok a pártok diktálnak, akik az 1956-os forradalom leverőinek az örökösei voltak.

Az MSZP ugyanis még 1989-ben egyértelműen deklarálta, hogy az 1956-os forradalmat leverő állampárti MSZMP-nek a jogutódja. Mindez azt jelentette, hogy a szocialisták jogilag nem határolták el magukat a korábbi párt súlyos cselekedeteitől. A Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció pedig az MSZP-ből szakadt ki, így nehéz lenne azt állítani, hogy a múlttal sikerült szakítaniuk.

Gyámság alatt működik Karácsony

Szabó beszédének másik meglehetősen nevetséges és egyben értelmetlen része az is, hogy állítása szerint Budapestet felszabadították október 13-án. Hiszen aznap egy demokratikus választás volt az országban és a fővárosban, ahol valaki nyert, valaki más meg vesztett. Ennek fényében pedig arról beszélni, hogy itt valamilyen felszabadítás történt az nem más, mint egy hatalmas blődség. Az elmúlt napok történései alapján különösen vicces, hogy Karácsony valamilyen felszabadítóként tekint magára, mivel jól láthatóan

a főpolgármester nem ura a döntéseinek, mivel az MSZP és a DK vezetői diktálnak neki, és az utasításaikat jól látható módon szolgain végre is hajtja,

ahogyan azt Zuglóban is csinálta.