Vezetőváltásra van szükség a Katona József Színházban, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is a Gothár-ügy miatt – nyilatkozta az ATV-nek Pósán László, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke. 

Néhány napja derült ki, hogy Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója tudott a zaklatási ügyről. A színházigazgató a 24.hu-nak adott interjúban bevallotta,már egy éve tudott róla, mi történt Gothár Péter és kolléganőjük között.

Máté GáborForrás: MTI/Marjai János

Erre reagálva a Fidesz frakciószóvivője, Halász János úgy fogalmazott, „Attól tartunk, hogy nemcsak a színházban, hanem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is titkolózhatnak, ezért ebben az ügyben nemcsak Gothár Péter az egyetlen felelős, a vezetőknek is felelniük kell. Határozott az álláspontunk, elérkezett az ideje, hogy személyi következményei legyenek a Gothár-ügynek."

Pósán László egyetértett Halász Jánossal, hogy akár büntetőjogi, akár munkajogi következménye is lehet az ügynek.

Ha engem kérdez, én azt gondolom, hogy igen, egy ilyen természetű következménynek lennie kellene" reagált arra a kérdésre, hogy a színművészetin vagy a Katona József Színházban szükség lehet-e vezetőváltásra. De Pósán azt is elmondta, hogy ezt ők kell kezdeményezzék, mivel „Halász János nem véletlenül mondta, de az nem a parlament hatásköre."

Sokkal lágyabb hangot ütött meg a liberális főpolgármester, illetve a főváros Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke is, akik sokkal megbocsátóbbak a balliberális elit újabb botrányhősével szemben:

 

Gothár Péter rendezőForrás: MTI/Kollányi Péter

„Gothár Péter ügyében azok az intézmények, amelyek eddig kapcsolatban voltak vele, ők jogosultak arra, hogy döntéseket hozzanak, a Katona József Színházban, azt gondolom, hogy ez a döntés megszületett" – közölte a főpolgármester.

A baloldal tehát továbbra is mentegeti Gothár Pétert.