Antiszemita címet tett az Index a címlapjára, így kedveskednek az új radikális baloldalnak

Vágólapra másolva!
Miért van a zsidóknak nagy orruk? Ilyen címmel tett ki egy írást a baloldali internetes újság, az Index a címlapjára. Nem nehéz összefüggést találni az elmúlt hetek szélsőbaloldali eseményei és az Index sajátos címadása között. Úgy gondolják, ha külföldről pénzre számíthatnak, akkor a most divatos szélsőbalos világnak ez tökéletesen megfelel. 
Vágólapra másolva!

Ahogy sokat lehetett olvasni az amerikai radikális baloldali mozgalom, a BLM antiszemita megnyilvánulásairól, egyfajta európai leágazásának botrányáról még a balközép újságok is beszámoltak. Letagadhatatlan volt ugyanis. A szombati, szélsőbaloldali tüntetéseken az Antifa-aktivisták kórusban üvöltötték, hogy "Mocskos zsidók!". A baloldali Le Monde nemzetközi kiadása ugyan relativizálja az aljasságot (szerintük a nemzeti radikálisok megjelenése miatt voltak dühösek a tüntetők), és leírja, hogy hatszor zsidóztak (mintegy enyhítő körülmény ezek szerint, hogy nem hétszer), de még ott is megjelent mindez.

Az Index - mintegy érezve a szélsőbal által diktált idők szavát - nem akart lemaradni, és kezüket az új világ ütőerén tartva (és reménykedve az új világ pénzében), a következő című cikket rakta ki, hosszú órákon át a címlapjára:

Az Index cikke Forrás: Origo

Maga az írás már egy zagyva összevisszaság, sok szót nem érdemes rá vesztegetni. Ami biztos: nyilvánvalóan a józanabb baloldali olvasókat is irritálta, hogy az Index néhány napja, mindenfajta kontroll nélkül, megjelentette a baloldali kamuvideót. Azt a felvételt, amelyen a baloldali parlamenti bizottsági elnök, Korózs Lajos - mint később kiderült, az egész pártelnökség jóváhagyásával - egy álmentősnővel készített propagandariportot, amelyen képtelenebbnél képtelenebb hazugságokat beszéltek. Ezek után érezhette úgy a baloldali propagandalap, hogy teljesíteniük kell.

Hát, ezúttal így sikerült.