Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője méltatlannak tartja Jávor Benedeket arra, hogy a budapestieket és a magyar fővárost képviselje Brüsszelben, mert elfogadhatatlan, közönséges bejegyzést engedett meg magának Novák Katalinnak, a külügyekért felelős Fidesz-alelnök római látogatásával kapcsolatban. Korábban Novák Katalin nyílt levelet írt Karácsonynak.

Láng Zsolt szerint "az ízléstelen, nőket, édesanyákat sértő írás rávilágít, hogy a bukott párbeszédes politikus nem Budapestért dolgozik az Európai Unióban, hanem gyűlölködik."Közölte: arra kérik Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy vegye komolyabban saját ígéreteit, a budapestiek képviseletét, és hívja vissza a tisztségről Jávor Benedeket.

Jávor Benedek - aki Karácsony Gergely megbízásából január 1-je óta képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben - Novák Katalin keddi római, Silvio Berlusconi volt olasz kormányfőnél tett látogatásának apropóján azt írta angol nyelvű Twitter-üzenetében, hogy imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin "nehogy véletlenül egy ungabunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett".

Novák Katalin: Olyan embereket nevezzen ki, akik nem gyalázzák mások méltóságát!

Novák Katalin szerdán nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek. Ebben úgy fogalmazott, elvárom, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát. 

Novák Katalin a Facebookon is közzétett levelében emlékeztet, hogy január elsejétől éppen Karácsony személyes megbízásából párttársa, a szintén „párbeszédes" Jávor Benedek képviseli Budapestet és a budapestieket Brüsszelben. A Fidesz alelnöke arra kéri Karácsonyt, hogy időben vizsgálja felül ezen döntését.

Én 24 éve Budapesten élek, és nem Önre szavaztam. Joggal várom el tehát, hogy olyan embereket nevezzen ki felelős beosztásba, akik nem gyalázzák mások emberi méltóságát- szögezte le Novák Katalin, aki bízik benne, hogy Karácsony elhatárolódik párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak.