Online oktatási anyagokkal segít a diákoknak a Terror Háza Múzeum

Vágólapra másolva!
A Terror Háza Múzeum és társintézményei az elkövetkező hetekben számos szakmai előadással és más ismeretterjesztő anyaggal járulnak hozzá ahhoz, hogy a diákok számára az otthoni tanulás hatékony, de egyúttal élmény is legyen - írta közleményében a múzeum.
Vágólapra másolva!

A múzeum egyik alapvető célja, hogy állandó és időszaki kiállításaik segítségével közérthető és izgalmas formában hozzák közelebb a történelmet a fiatal korosztályhoz, a mostani helyzetben is őket,

az otthon tanulókat szeretnék segíteni.

A vírus terjedése miatt bezárni kényszerülő Terror Háza Múzeum a Habsburg Történeti Intézettel és további társintézményeivel együtt úgy döntött, hogy a rendkívüli helyzetben is aktívan segít a tanulóknak és a tanáraiknak.

Így az elkövetkező hetekben számos korábbi történeti előadás, rendhagyó történelemóra, szakmai rendezvény és konferencia videója és filmanyaga lesz elérhető a múzeum közösségimédia-felületein.

Ezekben történészeik, előadóik segítségével betekintést nyerhetnek többek között az '56-os forradalom és szabadságharc vagy az I. világháború eseményeibe, de a kommunista diktatúra évtizedeinek szakszerű megközelítésével és a dualizmus időszakának legfontosabb alakjaival is találkozhatnak a diákok és a tanárok.

A Terror Háta Múzeum bízik benne, hogy nemcsak az otthoni tanulás válik izgalmasabbá, de a pedagógusok és az érettségizők számára is segítséget nyújthatnak a sikeres felkészülésben.