Megalázkodva kért bocsánatot a Trianon-feliratért egy jobbikos politikus

Vágólapra másolva!
Lemondott valamennyi pártbeli tisztségéről Vágási Pál, a Jobbik gyulai választókerületi szervezője, miután a nemzeti tragédiára emlékezve Trianon-feliratot festett Elek utcáira. Szelezsán György polgármester előbb felmosatta vele a feliratot, majd a jobbikos politikus mindenki előtt megalázkodva bocsánatot kért "tettéért". Igazodás, behódolás és megfelelési kényszer a baloldali elitnek - ez jellemzi a mai, Jakab-féle Jobbikot. 
Vágólapra másolva!

Szeretett volna megemlékezni Trianonról

Vágási Pál, a Jobbik volt választókerületi szervezője, Elek polgármesterjelöltje a napokban úgy határozott, hogy a trianoni békediktátum századik évfordulójára emlékezve Trianon-feliratokat fest az utcára.

"Az általam festett és a városközpontban található Trianon 1920.06.04. fekete feliratú megemlékező aszfaltmintát természetesen én helyzetem el, erről közösségi oldalamon is beszámoltam kép formájában. Az öt különböző helyre festett minta szimbolizálja az öt elcsatolt területet, Őrvidéket, Felvidéket, Délvidéket, Kárpátalját és Erdélyt" - jelentette be a közösségi oldalán.

Csakhogy nem várt ellenállásba ütközött, hiszen Szelezsán György, a város független vezetője nem nézte jó szemmel az akciót, felszólította azok eltávolítására. "A feliratok felfestését követő másnap Szelezsán György polgármester úr telefonon keresett meg, majd ezt követően megállapodtunk, hogy június 5.-én eltávolítom a feliratokat. Polgármester úr a mai napon írásban fordult hozzám, hogy járjak el jó példával és megkért, hogy hétvégén távolítsam el a feliratokat" - ismertette a polgármesteri "vétó" történetét.

A jobbikos politikus azonban ahelyett, hogy tiltakozott volna, engedett a nyomásnak, és szégyenkezve visszavonulót fújt. "Fájó szívvel, de eleget teszek kérésének. Ezúton kérnék elnézést mindenkitől, akiknek nem nyerte el tetszését a megemlékezés ezen formája" - fogalmazott.

Vágási Pál jobbikos politikus ezeket a feliratokat tüntette el a baloldali polgármester nyomására Forrás: Facebook

Megalázkodva visszavonulót fújt

A történet azonban nem ért itt véget: vasárnap Vágási váratlanul bejelentette, hogy megszabadul minden pártbeli tisztségétől, mondván, hogy a Jobbikra rossz fényt vetett az akció, amivel sokakat "megbotránkoztathatott". Újabb posztjában

a jobbikos politikus megalázkodva bocsánatot kért a polgármestertől, és pártjától, amiért Trianonra emlékezett, amit utólag "hibának" nevezett.

"A Trianon feliratok felfestésével hibát követtem el, senkiben sem szerettem volna megbotránkoztatást kelteni. (...) A Jobbikra ezzel rossz fényt vetettem, a mi pártunk pedig nem egy következmények nélküli párt, így a mai napon írásban benyújtottam a Jobbikban betöltött minden posztomról való lemondásomat a választókerületi elnöknek és az országos pártigazgatónak" - írta ki közösségi oldalára.

A nem mindennapi történet azért is furcsa, mert a Jobbik vezető politikusai egy emberként állították Trianon100-feliratra a profilképüket, ugyanakkor Vágási posztjából az következik, hogy a pártvezetés nem támogatta a trianonos akcióját. Így pedig erős a gyanú, hogy a politikus nem magától, hanem

Jakab Péterék nyomására döntött a lemondás mellett.

Nem egyszerűsíti a helyzetet, hogy az Origo információi szerint Vágási kiesésével az a Csengeri Lajos maradt a választókerület élén, aki korábban a Betyársereg tagja volt. Kérdés, hogy ez mennyire illeszthető az ideológiai semlegességet hirdető Jakab-Gyöngyösi páros politikai irányvonalához.

Feloszlott a zalaegerszegi Jobbik
Miután Sneider Tamás volt elnök, Varga-Damm Andrea és Farkas Gergely képviselő távozott a Jobbik parlamenti frakciójából, szétesésközeli állapotba került a baloldali párt. Tegnap számoltunk be róla, hogy kilépett a Jobbik zalaegerszegi csoportjának két tagja, aminek következtében az alapszervezet megszűnt, hiszen a csoport létszáma a párt szabályzatában meghatározott minimum alá csökkent. "Nem vagyunk hajlandóak asszisztálni Jakab Péter diktatúrájához" - indokoltak a távozók utalva a Jakab Péter megválasztását követő, párton belüli tisztogatási hullámra.