Rakodógéppel hajtott át a kollégáján egy férfi Demjénnél

Vágólapra másolva!
A targoncavezetőként dolgozó férfi engedély nélkül kezdte el vezetni a rakodógépet, amivel végül áthajtott az éppen telefonáló munkatársán egy Demjénhez közeli telephelyen. A férfi a kórházban belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A férfi a telephelyen minden nap együtt dolgozott a kollégájával. Tavaly januárban egymáshoz közel dolgoztak, majd a kolléga megkérte a targoncavezetőt, hogy segítsen neki faanyagot odavinni, mert szüksége volt rá.

A férfi ezért engedély nélkül beült az egyik rakodógépbe, a leeresztett emelővillák egyikére pedig felkapaszkodott a kollégája.

Amikor megérkeztek a rakáshoz, a kolléga leugrott a villáról és elindult előre, majd pár lépés után megállt, mert csörgött a telefonja. Felvette és beszélni kezdett. A sofőr ezt nem látta, mivel kitakarta a jobb oldalon lévő teleszkópkar.

Elindult a rakodógéppel, majd 4-6 km/órás sebességgel áthajtott a kollégáján, akit az első kerék teljesen maga alá gyűrt. A férfit a mentők kórházba vitték, ahol másnap meghalt.

A rakodógépet vezető férfinak nem volt jogosítványa és kellő tapasztalata sem. Szabályt sértett azzal, hogy elindulás előtt a gép karját nem rakta úgynevezett „utazási pozícióba".

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a férfit, aki beismert mindent.

Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre, határozott időre tiltsa el a vezetéstől, valamint fizettesse ki vele a bűnügyi költségeket.