Saját szavazói is kinevetik Fekete-Győr Andrást, aki folytatja a baloldali halálkampányt

Szeged, oltás
Vágólapra másolva!
A rendőrökre füstgránátot dobó momentumos Fekete-Győr András nemrég bejegyzést írt arról, hogy a kormány ne vásároljon orosz vakcinát. A radikális baloldali politikus még akkor is ezt ismételgeti, amikor már Németország is belátta, hogy szükség van az orosz segítségre a járvány legyőzéséhez, a vakcina pedig biztonságos és hatásos is. Az pedig tény, hogy a brüsszeli vakcinabeszerzésből alig érkezik oltóanyag Magyarországra, így nagyon sokáig kellene fenntartani a korlátozó intézkedéseket. Nem is csoda, hogy az egyébként baloldali hozzászólók jelentős része nem értett egyet vele.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo elsőként megírta, szerdán engedélyzeték a magyar hatóságok az AstraZeneca- és a Szputnyik V koronavírus-vakcinát. Az orosz oltóanyag dokumentációját alaposan átnézték a hatóság szakemberei, akik Oroszországban is jártak, sőt, már korábban érkezett Magyarországra minta az oltóanyagból, hogy a szükséges vizsgálatokat el lehessen végezni.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Moszkvában tárgyalt, és bejelentette, hogy sikerült megállapodni Oroszországgal, és nagy mennyiséget rendelt a magyar kormány a Szputnyik V oltóanyagból. Összességében a most megvásárolt vakcina egymillió magyar beoltására lesz elegendő, a szállítmányt pedig három részben kapja meg az ország, az első adag már egy hónapon belül megérkezik.

A külgazdasági és külügyminiszter azt is elmondta, hogy az első hónapban 300 ezer, a másodikban 500 ezer, a harmadikban pedig további 200 ezer ember beoltására elegendő jön a Szputnyik V vakcinából.

A kezdetben egyébként az orosz vakcinával igen kritikus olasz sajtó gyakorlatilag teljes egészében üdvözölte a magyar kormány döntését. Szerintük a magyar hatóságok bátor és előrelátó tettet hajtottak végre, ráadásul lépéselőnybe kerültünk a többi európai országhoz képest.

Februárban az Európai Unióban is engedélyezhetik az orosz vakcinát. Angela Merkel német kancellár bejelentette, támogatják Oroszországot az oltás uniós engedélyeztetésében.

Fekete-Győr András Forrás: MTI/Mónus Márton

A baloldali halálkampány viszont folytatódott.

Fekete-Győr András nemrég arról beszélt, hogy 100 ezer forintot kellene adni minden magyarnak, aki beoltja magát, ezt az ötletet pedig még saját szavazói is kigúnyolták, napokig a nevetség tárgya volt a füstgránáttal dobálózó politikus.

Forrás: Origo

Legújabb Facebook bejegyzésében Fekete-Győr András most azt követeli, hogy a kormány ne vásároljon orosz vakcinát, mivel szerinte "pénzkidobás".

Forrás: Origo

A Momentum elnökét már saját szavazói sem veszik komolyan.

Az egyik hozzászólás írója szerint Fekete-Győr András "falaz az EU dilettáns módon kudarcot vallott vakcina beszerzésének". Egy másik kommentelő, aki saját bevallása szerint Momentum szavazó arra kérte a párt elnökét, hogy álljanak le a hisztériakeltéssel, hiszen ez nem segít senkinek. Volt aki azt rótta fel, hogy csak azért szidja a Momentum minden platformon az Szputnyik V-öt, mert az orosz gyártmány, miközben Magyarországon már rengetegen kaptak orosz oltást.

Forrás: Origo

Az is látszik, hogy a Momentum szavazói is megbíznak a Országos Gyógyszerészeti Intézet véleményében. Az egyik hozzászóló szerint egy politikusnak nem kellene kétségbe vonni a hatósági engedélyt. Egy másik baloldali szavazó pedig kijelentette, hogy ő beoltaná magát az orosz vakcinával is, hiába próbálnak folyamatosan hangulatot kelteni Fekete-Győrék.