Magyarország sosem hódolt be focimeccsen az aktuális politikai őrületnek, mindig a maga útját járta

Vágólapra másolva!
Bár a politika időről időre megpróbál beleszólni a sportba, a magyar labdarúgó-válogatott sosem hódolt be az aktuális hullámnak. Így Magyarország nem vesz részt az Európa-bajnokságon is elterjedt térdeléses politikai demonstrációban, mint ahogy nem engedett teret a futballpályákat is megszálló LMBTQ-őrületnek. Nem úgy a németek, akik pár évtizede karlendítéssel üdvözölték Adolf Hitlert, most pedig politikai alapon provokálják Magyarországot. 
Vágólapra másolva!

Ma este kilenc órakor a magyar válogatott számára sorsdöntő mérkőzést rendeznek a müncheni Allianz Arénában, ahol Németország és Magyarország labdarúgó-válogatottja csap össze az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában.

A mérkőzésre - mind a játékosok, mind a szurkolók részéről - felfokozott hangulatban történik a felkészülés, amit sajnálatos módon beárnyékol a politika. Mint ismert, az Európa-bajnokság kezdete előtt a különféle baloldali szervezetek elérték az UEFA-nál, hogy a mérkőzések előtt, aki akar, részt vehessen a térdeléses politikai demonstrációban.

Magyarország azonban - más válogatottakkal együtt - nemet mondott erre. A politikai őrület azonban nem tudott megálljt parancsolni magának, és a magyar-németet megelőzően minden addiginál erősebb tempóra kapcsolt. A nyomásgyakorlás ellenére az UEFA végül megtiltotta, hogy a müncheni stadion szivárványszínben világítson a szerda esti meccsen. A történtek kapcsán fontos leszögezni, hogy

a magyar labdarúgók sosem politizáltak a pályán, ellentétben másokkal.

Forrás: Facebook

Az első kép az 1938 májusában százezer néző előtt lejátszott Németország-Anglia (3:6) futballmérkőzés előtt készült. Jól látható, hogy Berlinben mind az angol, mind a német csapat tagjai lendítették a karjukat, behódolva az aktuális politikai hullámnak.

Az 1940 áprilisában Berlinben megtartott Németország-Magyarország (2-2) mérkőzés előtt hasonló volt a forgatókönyv, igaz, csak az előbbiek részéről. A német válogatott tagjai lelkesen mutatták be a Hitler-köszöntést. A korabeli Képes Sportban közölt felvétel tanúsága szerint a teljes magyar csapat (és a belga játékvezető) megtagadta ezt. Ahogy idén a térdelést.