Részegen, munkagéppel okozott halálos balesetet egy dévaványai férfi

Vágólapra másolva!
Egy dévaványai sértéstelepen dolgozó férfit az egyik szomszédos telepen dolgozó, 67 éves férfi kérte meg arra, hogy vontassa ki az elakadt rakodógépét. A férfi részeg volt, mégis a főnöke engedélye nélkül egy munkagéppel áthajtott a másik telepre, hogy kivontassa az elakadt rakodót. Nem volt elég figyelmes, ezért tolatás közben agyonnyomta az éppen a két munkagép között álló idősebb férfi.
Vágólapra másolva!

Az 57 éves férfi egy Dévaványa külterületén lévő sertéstelepen dolgozott, míg az idősebb férfi egy szomszédos telepen volt állatgondozó. Tavaly októberben az állatgondozó a birkák között dolgozott egy rendszám nélküli, közel 3 tonnás rakodógéppel, ami elakadt az állati ürülékben. Ezért átment a szomszédos sertéstelepre, ahol a férfitól kért segítséget, hogy vontassa ki.

Az ott dolgozó férfi korábban ivott, és olyan jogosítványa sem volt, amivel munkagépet vezethetett volna, ennek ellenére, a főnöke engedélye nélkül áthajtott a több mint 2,5 tonnás munkagépükkel a szomszéd telepre.

Egy vontatásra alkalmatlan, 1 cm átmérőjű szövet kötéllel próbálták meg kivontatni a rakodót, de a kötél elszakadt. Emiatt a részeg férfi közelebb tolatott a rakodóhoz, hogy ismét megpróbálják a megrövidült kötéllel, de az megint elszakadt. Az állatgondozó ekkor beállt a két munkagép közé és jelezte a férfinak, hogy tolasson meg közelebb, hogy úja megpróbálhassák.

A férfi így is tett, azonban nem vette észre, hogy az állatgondozó még mindig ott áll, és beszorította a két rakodó közé. A baleset miatt az állatgondozónak olyan súlyos sérülései lettek, hogy még aznap a kórházban meghalt.

Az ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és jármű önkényes elvétele miatt emelt vádat az 57 éves férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint tiltsa el az olyan munkáktól, ahol munkagépet vezethet.