Tiltakozik a Fidesz a Molnár Antal Zeneiskola és a Heti TV baloldal általi ellehetetlenítése ellen

Niedermüller Péter; Gyurcsány Ferenc beszél előad Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY
Budapest, 2015. június 5. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt szocialista miniszterelnök (b) az Új Köztársaságért Alapítvány és a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége európai parlamenti képviselőcsoportjának Új munkahelyek az új gazdaságban című konferenciáján a budapesti Mozsár Kávézóban 2015. június 5-én. Jobbról Niedermüller Péter, a DK EP-képviselője, a párt alelnöke. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A nagyobbik kormánypárt, a Fidesz közleményt adott ki, amelyben egyrészt felháborodásukat fejezik ki amiatt, hogy a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosi Önkormányzat nem adta át a Molnár Antal Zeneiskolának a számukra felújított épületet, helyette a Színművészeti korábbi vezetése körül alakult baloldali csoportot költöztette be oda. Másrészt azért is tiltakozik a Fidesz, mert a VII. kerületi gyurcsányista vezetés utcára akarja tenni Magyarország és Európa egyetlen zsidó televízióját, a Heti TV-t.
Vágólapra másolva!

A sajtóhoz eljuttatott közleményben ez áll: A fideszes vezetésű erzsébetvárosi önkormányzat még 2019-ben döntötte el, hogy a Budapest, VII. kerület, Damjanich u. 4. sz. alatti ingatlant a Molnár Antal Zeneiskola részére újítja fel és adja használatba. A korábbi önkormányzati döntésekkel szemben

a kifejezetten zeneiskolának kialakított, Budapest, VII. kerület, Damjanich u. 4. sz. épületbe a Színművészeti korábbi vezetése körül alakult baloldali csoport költözött be, ezzel mintegy 600 tanulótól véve el az esélyt, hogy egy kifejezetten zeneoktatási célra kialakított épületben folytathassák tanulmányaikat.

A botrány kirobbanása óta Niedermüller Péter az írásos bizonyítékokkal szemben tagad, hárít és valótlanságokat mond. A méltán világhírű Molnár Antal Zeneiskola már több éve várt erre az épületre, jelenleg is áldatlan körülmények között, nyolc helyszínen folyik az oktatás.

Gyurcsány Ferenc és Niedermüller Péter Forrás: MTI/Mohai Balázs

Niedermüller Péter polgármester mintegy két hét alatt, titokban lefolytatott pályázattal, a zeneiskolát kiszorító eljárásával megmutatta, hogy mi az (ál)baloldali politizálás lényege, és mire képesek, ha hatalmat kapnak.

Az elmúlt közel másfél évben, az újonnan megválasztott DK-s önkormányzati vezetés botrányt botrányra halmozott, felforgatott mindent:

a lakosságtól, a civil szervezetektől, a diákoktól és az idős erzsébetvárosi emberektől korábbi ingyenes vagy kedvezményes szolgáltatásokat vontak meg, az önkormányzat kasszáját pedig kiürítették.

Kiebrudalja a Gyurcsány-párt Erzsébetvárosból Európa egyetlen zsidó televízióját

Felborított forgalmi rend, sunyi módon kiírt pályázatok, utcai mocsok, áramlopás, Czeglédy Csaba ügyvédi irodája részére adott mintegy 100 millió forintos megbízás, kereszténygyalázás,

Európa egyetlen zsidó tévéjének kiebrudalása jellemzi az új DK-s önkormányzati időszakot és ámokfutást.

Igaza volt Niedermüller Péternek, amikor azt mondta, hogy alkalmatlan polgármesternek. De tevékenységéből nemcsak ez látszik, hanem az, hogy DK-s politikai komisszárként módszeresen számolja fel a kerület kulturális életét, a kerület neves intézményeit egyidejűleg DK-s kampányközponttá alakítja át, és minden mondatával, cselekedetével gyűlöletet szít. Niedermüller Péter nem az önkormányzatot és az erzsébetvárosiakat képviseli, fittyet hány az önkormányzatiság eszményére és kampányígéreteire, arcul csapja a megválasztóit, és

kizárólag a Gyurcsány-család parancsait hajtja végre Erzsébetvárosba ültetett pártkatonaként.

A Fidesz Erzsébetvárosi Szervezete felszólítja Niedermüller Pétert, hogy vonja vissza mind a Budapest, VII. kerület, Damjanich u. 4. szám alatti épületre, mind pedig a Budapest, VII. kerület, Wesselényi utca 17. sz. alatti ingatlanra vonatkozó pályázatot, a Molnár Antal Zeneiskola pedig költözhessen be a számukra tervezett és felújított épületbe, hogy méltó körülmények között folytathassák immár hét évtizede világhírű oktatási és művészeti tevékenységüket – derül ki a nagyobbik kormánypárt sajtóközleményéből.

Az Erzsébetvárosi Önkormányzat baloldali vezetése által okozott múlt heti botrányokról az Origo itt, itt és itt számolt be.