Önkéntes a koronavírus elleni oltás Magyarországon, csak biztonságos vakcinával lehet oltani

Gyurcsány Ferenc 2008.
 politikus FOGLALKOZÁS miniszterelnök FOTÓ ÁLTALÁNOS sajtótájékoztató CSELEKVÉS SZELLEMI TEVÉKENYSÉGGEL KAPCSOLATOS nyilatkozik
Budapest, 2008. november 10. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak a nacionalizmus elleni közös fellépés érdekében az általa összehívott ötpárti egyeztetés után. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Magyarországon az oltás önkéntes, az emberek önként döntenek arról, hogy beoltatják-e magukat. A magyar orvosok csak olyan vakcinával oltanak, amit a magyar egészségügyi hatóságok biztonságosnak ítélnek, és amit Magyarországon kívül más országban is használnak, írja közleményében a  Kormányzati Tájékoztatási Központ.
Vágólapra másolva!

A brüsszeli beszerzésből érkező vakcinák nagyon lassan érkeznek, ha csak ezekre számítunk, akkor a korlátozásokat szeptembernél előbb nem lehet feloldani. Ezért a kormány azon dolgozik, hogy több forrásból többféle vakcina álljon minél hamarabb a magyar emberek rendelkezésére!

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Kovács Tamás

A vakcina nem politikai kérdés, a vakcinával életeket lehet menteni. Gyurcsány Ferenc pártja felelőtlen és veszélyes játékba kezd, amikor az oltás ellen buzdít! - áll a közleményben.