A két férfi szilvát szedett egyikük udvarában, amiből pálinkát akartak főzni. A házigazda folyamatosan kötekedett az ismerősével, ami odáig fajult, hogy végül benzinnel locsolta le a férfit és felgyújtotta. 

 A két férfi 2017. augusztus 12-én együtt ivott és szilvát szedett, hogy abból utána közösen pálinkát főzzenek. A büntetett előéletű házigazda már azelőtt kötekedett az ismerősével, hogy elkezdték volna a főzést. Amikor az udvar közepén tüzet raktak és elkezdték főzni az összegyűjtött gyümölcsöt, a férfi egyszer csak a guggoló

ismerőse mögé lopakodott, egy edényből benzint öntött rá és meggyújtotta a pólóját,

miközben azt mondta, hogy: Most megdöglesz!

IllusztrációForrás: shutterstock


A férfi pólója azonnal meggyulladt, ezért letépte magáról és a közelében lévő felfújható gyerekmedencébe vetette magát.

A férfi megpróbált elmenekülni, de az ismerőse az utcán utolérte és egy nadrágszíjjal ütötte. Amikor a férfi a földre esett a házigazda tovább ütötte és rúgta és azt kiabálta neki: Állj fel kutya, állj az oszlophoz, kikötlek kutya!Közben a szíjat a férfi nyakába tette, a kezeit is összekötözte vele és folyamatosan bántalmazta. Egy szemtanú hívta a rendőröket, akikenek erőszakkal kellett lenyugtatniuk a támadót. A megtámadott férfinak 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek,

az egész hátán, a nyakán, valamint mindkét vállán és felkarján is megégett. Ez a testének 11 százalékát jelenti. Az, hogy nem került életveszélyes állapotba annak köszönhető, hogy gyorsan a medencébe ugrott.

A férfi tagadja, hogy meg akarta ölni az ismerősét, a bíróság álláspontja azonban az, hogy

azzal, hogy leöntötte a férfit benzinnel, majd meggyújtotta, utána pedig hangoztatta is az ölési szándékát, kizárólag arra lehet következtetni, hogy meg akarta gyilkolni.

A Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélte a férfit. Az ítélet ellen a férfi és a védője fellebbezett, elsősorban felmentés, másodsorban a büntetés enyhítése érdekében.Másodfokon a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség szerint elsőfokú bíróság ítélete helyes, a támadó és a védője fellebbezése pedig nem megalapozott. 

Az ügyben másodfokon a Debreceni Ítélőtábla fog ítéletet hozni.