A Pécsi Rendőrkapitányság három drogkereső kutyáját egy rendőrségi parkolóban mérgezte meg egy eddig ismeretlen elkövető szeptember elején. A Blikk azt írja, egy sok szempontból minden bizonnyal indokolt, talán mégis rossz döntés vezethetett oda, hogy szolgálat közben elpusztultak a kutyák.

A hatmillió forint értékű állatok a gazdájuk, Sz. Erika zászlós autójában vártak bevetésre, amikor a Blikk információi szerint megmérgezték őket. A felboncolt tetemeket a mai napig újabb és újabb igazságügyi szakértő vizsgálja, demég nem tudják, milyen szer végzett az állatokkal.

Az ügyben a hatóság állatkínzás miatt indított nyomozást, de a lap kérdéseire a tragédia helyszínéről, pontos időpontjáról és egyéb fontos részleteiről nem kapott tájékoztatást a rendőrségtől.

Rendőrkutya-kiképzőbázis, Dunakeszi, 2017 (Képünk illusztráció)Fotó: Csudai Sándor - Origo

A rendőrség kínos hallgatása ellenére a Blikk megtudta: Émon, Locky és Cinkos szeptember 4-én az udvari határállomáson teljesítettek szolgálatot, amikor az eligazításon a kutyák gazdáját, Sz. Erika zászlóst arra utasították, hogy az állatoktól messzebb lásson el egy másik feladatot.

Állítólag erre azért volt szükség, mert a határátkelő kilépő oldalán feltorlódtak a kamionok, mivel kevés volt az ember. A zászlós a szolgálati parkolóban álló kocsijában, a nyitott csomagtartóban hagyta a három legendás kutyát. Órák teltek el úgy, hogy nem nézett rájuk.

Amikor a gazdájuk a kutyákért indult, már egyikük sem élt. Valaki megmérgezte őket. A tettes biztosra ment, mert még a csomagtér ajtaját is rájuk zárta - mondta a Blikk informátora.

Bár a zászlós csak parancsot teljesített, amikor Émont, Lockyt és Cinkost magára hagyta, információink szerint az eset után nagy bajba került, éppen csak nem rúgták ki.