Rövid időn belül harmadszor emelkedik a pécsi képviselők tiszteletdíja

péterffy attila pécs polgármestere
Pécs, 2019. december 5. Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület) polgármester a felújított pécsi Barbakán-bástya átadásán 2019. december 5-én. A bástyát 2018-ban balesetveszély miatt zárták le, az önkormányzat mintegy harmincmillió forintból, hatvan köbméternyi fa beépítésével felújította. MTI/Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
Újra emelkedik az önkormányzati képviselők tiszteletdíja Pécsett. 2019 óta ez már a harmadik ilyen alkalom, a baloldali városvezetés ugyanis gondoskodott róla, hogy folyamatosan növeljék saját jutalmazásukat - írja a BAMA.hu. A pécsi Fidesz frakcióvezetője egy takarékossági javaslatot nyújtott be az idei költségvetéshez, amiben többek között a képviselői tiszteletdíjak mérséklését is indítványozta a városvezetés felé.
Vágólapra másolva!

A Baranya megyei hírportál azt írja, hogy négy százalékkal emelkedik idén a minimálbér, így a pécsi önkormányzati képviselők tiszteletdíja is nő, a baloldali vezetésnek ugyanis

a 2019-es hatalomátvétel után az első intézkedései közt volt, hogy magasabb képviselői fizetésekről gondoskodjon, nem is akárhogy.

Az egyszeri jelentős mértékű emelés nem volt elég a baloldal politikusainak, így annak idején arról is határoztak, hogy az önkormányzat képviselői tiszteletdíjai a mindenkori minimálbérhez igazodjanak.

Mindez nemcsak a jelenlegi, járvány okozta nehéz helyzet miatt érdekes, hanem azért is, mert a baloldal korábban azzal vádolta meg az előző fideszes városvezetést, hogy Pécset milliárdos hiánnyal adták át. Ezt a kampányszlogent nem mellesleg a Magyar Államkincstár egyértelműen cáfolta - írja a hírportál.

- nyilatkozta a Dunántúli Naplónak Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője. Hozzátette, hogy

Péterffy Attila, a baloldali összefogás jelöltjeként megválasztott pécsi polgármester Forrás: MTI/Sóki Tamás

Csizmadia arra emlékeztetett, hogy Péterffyék első döntéseikkel saját maguknak kedveztek, emellett pedig sorra hoztak létre politikai kifizetőhelyeket a koalíciós partnereknek.

- fogalmazott a frakcióvezető.

- áll Csizmadia javaslatában.

A Fidesz úgy számol, csak ezzel 127 millió forintot is meghaladó működési megtakarítás érhető el úgy, hogy az érintetteket leszámítva nem kerül hátrányos helyzetbe egy munkavállaló, intézmény, társaság sem.

A 2019-es emelésről szóló vita jegyzőkönyve szerint az azóta alpolgármesterré előlépett Nyőgéri Lajos volt az egyik fő szószólója a tiszteletdíjak növelésének. Míg Csizmadia Péter a vitában arra kérte a városvezetést,

legalább mutassanak fel előbb valamilyen eredményt, és csak aztán emeljenek,

a baloldali politikus úgy érvelt: aki munkát fektet be a köz érdekében, az igenis részesüljön a közpénzből - írja a BAMA.hu.