Elütöttek egy nőt Somogyszil közelében

Vágólapra másolva!
Két férfi haladt egy autóval Somogyszil felé egy mellékúton. A sofőr túl gyorsan ment a hóesésben, valamint az autó elején a gumi teljesen el volt használva. Útközben elütöttek egy nőt, aki a férjére várt. Ezek után nem segítettek a nőnek, hanem tovább hajtottak. A sofőr később egy szántóföldön fel akarta gyújtani a kocsit.
Vágólapra másolva!

A 30 és 34 éves férfiak tavaly márciusban haladtak egy autóval Somogyszil felé. Este volt, esett a hó, erős volt az oldalszél, a mellékutat hó borította.

Az autó egyik első kerekén egy 17 és fél éves gumi volt, ami el volt használódva.

A nő szintén a mellékúton hajtott a kocsijával, amikor a rossz időjárási viszonyok miatt félreállt és felhívta a férjét, hogy menjen érte, addig ő az autó mellett várt.

Forrás: Ügyészség.hu

A fiatalabb férfi nem az időjárási viszonyokhoz képest túl gyorsan ment, valamint az autó rossz műszaki állapota miatt megcsúszott, és elütötte a nőt, aki egy időre beszorult a két kocsi közé.

A nő az ütközéstől az útra esett és 12-14 hét alatt gyógyuló töréses, belszervi, valamint bevérzésekkel járó sérülései lettek.

A férfiaknak nyilvánvaló volt, hogy elütöttek valakit, ennek ellenére továbbhajtottak egy szántásban, de az autó 3 km-rel távolabb megállt.

Ekkor a sofőr a forgalmival együtt megpróbálta felgyújtani a kocsit, de csak az iratokat sikerült elégetnie. Másnap a 30 éves férfi próbálta elvontatni a kocsit, de nem sikerült neki.

Végül leszedte róla a rendszámokat, azokat hazavitte, de a kocsit a szántásban hagyta.

Forrás: Ügyészség.hu

A 30 éves férfi ezen kívül tavaly októberben a közös gyerekeikkel anyaotthonba költöző élettársát egy ürüggyel magával csalta, majd nem engedte el, hanem a volt otthonukba gyalogolt vele.

A megfélemlített nőt másnap az anyaotthon bejelentésére a rendőrök találták meg és szabadították ki.

Az ügyészség többek között segítségnyújtás elmulasztása miatt emelt vádat a két férfi ellen. Azt javasolják, hogy ha a sofőr beismerő vallomást tesz az előkészítő ülésen, akkor a bíróság ítélje 4 év börtönbüntetésre és 4 évre tiltsa el a vezetéstől.