"Vér fog folyni" - üzente az őt elítélő bírónak egy nő

Vágólapra másolva!
Egy Csongrád-Csanád megyei nőnek nem tetszett, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélte, ezért fenyegető üzeneteket küldött a bíróknak és az ügyésznek. Az egyik üzenetében azt írta, hogy "vér fog folyni".
Vágólapra másolva!

A nő ellen különböző büntetőügyek indultak, többek között zaklatás, testi sértés, hivatalos személy elleni erőszak és garázdaság miatt. A bíróság börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet után, 2021 áprilisától az interneten, egy alkalmazáson keresztül fenyegető és zaklató üzeneteket küldött a bíróknak.

A szöveges és hangüzenetekben trágár módon szidta őket, és azt is közölte, hogy bármikor megtalálja őket, mindent tud a magánéletükről. Utóbbi állítását több pontos információval bizonyította. Többször is gyilkossággal fenyegette a bírókat és a családjaikat.

Az üzenetekben az ügyészt is szidta. Azt üzente neki, hogy vér fog folyni, mindenki meg fog bűnhődni, és hogy innentől nem érdekli az ügyész élete.

A nő ellen jelenleg zaklatás és becsületsértés miatt van folyamatban eljárás, ami miatt 2020 december óta bűnügyi felügyelet és távoltartás hatálya alatt áll.

Június 25-én a nyomozó ügyészség elrendelte az őrizetét, majd gyanúsítottként kihallgatta zaklatás és becsületsértés miatt, majd javasolta a letartóztatását. A nő beismerő vallomást tett.

A bíróság június 27-én elrendelte a nő letartóztatását, a végzés végleges - írja az Ügyészség.hu.