Gyurcsányné mentegette a náci karlendítő ózdi baloldali jelöltet

Vágólapra másolva!
Az Európai Parlament egyik alelnöke, Gyurcsányné is részt vett annak a politikusnak a mosdatásában, aki náci karlendítéssel pózolt – hívja rá fel a figyelmet a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Néhány héttel ezelőtt hoztak nyilvánosságra egy felvételt Ózd jobbikos alpolgármesteréről – Farkas Péter Barnabásról – amelyen

náci karlendítéssel pózol, a háttérben pedig Dávid-csillag és „Jude", azaz „zsidó" felirat látható.

Farkas Péter Barnabás, az antiszemita és rasszista botrányairól elhíresült Jobbik politikusa akkor azzal magyarázta a fotót, hogy ő csak a társainak integetett. Erről az Origo itt számolt be.

Farkas Péter Barnabás Forrás: ATV

A politikus egyébként a jövő évi magyar országgyűlési választások előfutáraként tekinthető Gyurcsány-shown jelölt-aspiránsként is indult.

A fotó nyilvánosságra kerülése után azonban több párt is megvonta tőle a támogatást.

Mindezek ellenére,

Gyurcsányné, az Európai Parlament egyik alelnöke, kiállt a náci karlendítést bemutató politikus mellett, sőt részt vett a mosdatásában.

Gyurcsányné akkor egy interjúban azt nyilatkozta, hogy

ő elhiszi, hogy Farkas Péter Barnabás nem kart lendít, hanem csak integet.

Mint mondta, a jelöltek aláírtak egy értéknyilatkozatot, ígéretet téve, hogy onnantól kezdve annak szellemében politizálnak.

Gyurcsányné az Európai Parlament egyik ülésén. A kép illusztráció V4NA/EP/Christian Creutz

A magyarországi baloldali sajtó szintén részt vett a jobbikos politikus mosdatásában.

Az ügyről beszámoló médiumok finomkodva úgy fogalmaztak, hogy a fotón Farkas „karlendítésnek látszó mozdulatot tesz", ezzel is mentegetve őt.

Most azonban újabb fotó került elő a karlendítésről. Erről itt írtunk.

Farkas Péter Barnabás Forrás: Origo

Ezek után

már maga Farkas Péter Barnabás is kénytelen volt elismerni, hogy valóban nem integetésről van szó, hiába hazudta korábban „rágalomnak", hogy kart lendített.

Közösségi oldalán kezdett magyarázkodni arról, hogy korábban nem emlékezett rá, ráadásul, amikor a kép készült „illuminált állapotban" volt.