Egy 26 éves férfi a Gyulát elkerülő úton haladt, amikor az egyik kereszteződésben nem adott elsőbbséget egy teherautónak és összeütköztek. A balesetben a teherautó utasa olyan súlyosan megsérült, hogy később a kórházban meghalt.

A férfi március 11-én hajtott a kocsijával a 4431-es úton Gyula felől Szabadkígyós irányába. A 44-es főút kereszteződésénél megállt, majd mielőtt felhajtott volna a főútra ismét megállt. Ennek ellenére úgy hajtott be a kereszteződésbe, hogy nem adott elsőbbséget egy teherautónak, amivel összeütköztek.

Forrás: Police.hu

A balesetben a teherautó utasa, egy 67 éves férfi olyan súlyosan megsérült, hogy március 20-án meghalt a kórházban. A teherautó vezetőnek és a 26 éves férfinak is 8 napon túl gyógyuló sérülései lettek.

Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfit ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje felfüggesztett fogházbüntetésre, tiltsa el a vezetéstől és fizettesse ki vele a közel 300 ezer forintos bűnügyi költséget – írja a Békés Megyei Főügyészség.