Nacsa Lőrinc: Gyermekeink egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve

LMBTQ, meleg házasság, Svájc
A woman walks past an electoral poster reading in French: "Yes I want it" ahead of a nationwide votation on the marriage for all, on September 22, 2021 in Lausanne. - While apartment-hunting with his partner 30 years ago, Thierry Delessert was repeatedly asked whether they were cousins, or gay. He knew the latter answer would automatically see their application thrown out. The 56-year-old historian still recalls his run-ins with "suspicious" real estate agents in Switzerland, where police in some places were still keeping registers of homosexuals. Three decades later, in a referendum on September 26, 2021, the wealthy Alpine nation looks set to allow same-sex couples to marry, and grant them the same rights as their heterosexual counterparts. (Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
A Magyar LMBT Szövetség kiskorúak számára indított érzékenyítő honlapot, amelyen digitális szakkörökben a gyermekek mindent megtudhatnak például a transzneműségről is, az ilyen és ehhez hasonló "öncélú szexuális tartalmak" veszélyeztetik a gyermekek lelki épségét és fejlődését, éppen ezért nemet kell mondani rájuk - mondta Nacsa Lőrinc. 
Vágólapra másolva!

A gyorsuló világban a gyermekek egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a szexuális témájú médiatartalmak miatt - jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője. Nacsa Lőrinc azt mondta: a Magyar LMBT Szövetség kiskorúak számára indított érzékenyítő honlapot, amelyen digitális szakkörökben a gyermekek mindent megtudhatnak például a transzneműségről is.

Nehezményezte, hogy - mint mondta - Hollandiában és Dániában meztelen vendégeket hívtak be tévéműsorokba, ahol gyermekekkel is beszélgettek. A dán vendégek között volt transznemű is, aki arról beszélt a gyermekeknek, hogy "ő nem lány de nem is fiú, hanem kicsit mind a kettő" - tette hozzá. A KDNP frakciószóvivője közölte:

Ezerrel pörög az LMBTQ-propaganda Nyugaton Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Az ilyen és ehhez hasonló "öncélú szexuális tartalmak" veszélyeztetik a gyermekek lelki épségét és fejlődését, éppen ezért nemet kell mondani rájuk - hangsúlyozta Nacsa Lőrinc. Azt mondta: ezért teszik fel a gyermekvédelmi népszavazáson azt a kérdést, hogy "támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutathassanak be?"

A baloldal által "elhallgatott és nem támogatott" népszavazáson közösen választ adhatunk erre a kérdésre is - mondta a KDNP frakciószóvivője. Végezetül arra szólított fel: "Védjük meg gyermekeinket!"