Nézőpont Intézet: A kormány az ország érdekeit nézi

Orbán Viktor, határ, szemle
Vágólapra másolva!
A kormány a baloldallal szemben az ország érdekeit nézi, amikor azt mondja, hogy Magyarországnak ki kell maradnia az ukrajnai háborúból, erről beszélt a Nézőpont Intézet elemzési igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
Vágólapra másolva!

- fogalmazott Boros Bánk Levente.
Szerinte miközben a kormány az ország érdekeinek képviseletét tartja szem előtt, a komplett baloldal "szereptévesztésben van", és alapvetően érzelmi-ideológiai alapon közelíti meg a kérdést.

Orbán Viktor miniszterelnök Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Az elemző rámutatott: háborús helyzetben egy olyan döntés, ami lehetővé teszi a fegyverszállítást Ukrajnába vagy katonákat küldene a harctérre, hétköznapi emberek milliót vonná be a háborúba.

- fűzte hozzá.

Kijelentette, hogy a politika olyan szakma, amit profiknak kell művelni, különben felelőtlen, ad hoc jellegű kijelentések és intézkedések születnek. Szerinte a baloldal álláspontja abból is fakad, hogy Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc baloldali jelöltje híján van a politikai tapasztalatnak és annak a tulajdonságnak, hogy megértse az embereket, és alapvető tényekkel sincs tisztában.
A műsorvezető felidézte, hogy Márky Zay Péter egy fórumon helyeselte Orbán Viktor intézkedéseit és úgy nyilatkozott, hogy mindent úgy tenne, mint a miniszterelnök. Boros Bánk Levente úgy reagált: