Az újbudai rendőrgyilkosság áldozatára emlékeztek húsvétkor - videó

Rendőr, megemlékezés, rendőrgyilkos áldozata, 2023. 01. 13., Baumann Péter, főtörzsőrmester, meggyilkolt rendőr, 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi, Budapest, Bocskai út 90, 1113
Vágólapra másolva!
Kollégái húsvét alkalmából megható poszttal emlékeztek meg a januárban tragikus hirtelenséggel elhunyt társukról, Baumann Péterről, akit egy drogos késes támadó ölt meg – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A mai napig mécsesek és virágok vannak az előtt a kapu előtt, ahol az újbudai rendőrgyilkosság történt. A BRFK Facebook oldalán emlékezett meg a fiatal rendőrről.

– írták a posztban.

Baumann Péter körzeti megbízottként sok embert ismert a kerületben,

elméke előtt tisztelegve minden nap égnek a mécsesek a kerületi rendőrkapitányság előtt és friss virágot is gondoskodnak az ismerősei és ismeretlen tisztelői is.

A tragikus este

Január 12-én este bejelentés alapján érkeztek a rendőrök a Lecke utcai társasházhoz, amelynek egyik lakója kalapáccsal törte be ószomszédja ajtaját. Az intézkedés során a 35 éves férfi mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengéjű késsel. Az egyik rendőrt a combján, a másikat a karján és a mellkasán sebesítette meg.

A harmadik rendőrt viszont szíven szúrta, így nem sokkal a támadás után meghalt.

Baumann Pétert a rendőrség hősi halottá nyilvánította és posztumusz főhadnaggyá léptette elő.

A támadóról Sz. Szilárdról, még azóta sem döntötték el, hogy a gyilkosság idején beszámítható állapotban volt-e vagy sem. Az elmeállapotát tesztekkel és egyéb módszerekkel vizsgálják. Ha felelősségre vonhatónak nyilvánítják, életfogytiglani börtönbüntetésre is számíthat.