Itt a Soros-blog szánalmas válasza a MÚOSZ-nak

444, logo,
Vágólapra másolva!
A Soros bog egyszerűen kiröhögte a MÚOSZ etikai kifogásait és bocsánatot sem kérnek a legutóbbi ízléstelen akciójukért.   
Vágólapra másolva!

válaszolta a Soros-blog 444 a Magyar Nemzetnek arra a kérdésére, hogy mi véleményük arról, hogy a MÚOSZ Etikai Bizottsága elítélte a dollármédia cikkét. Az újságíró-szervezet azt írta: „A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Etikai Bizottsága elutasítja, hogy a 444 portál az Origo munkájának, arculatának bírálatát összekapcsolta a médiumot vezető újságíró személyes lejáratásával". A balliberális lap ugyanezt a „vicces" választ adta másik kérdésükre is, melyben azt szerették volna tőlük megtudni, hogy tervezik-e a bocsánatkérést az Origó főszerkesztőjétől.

Az utóbbi napokban a külföldről pénzelt blogoldal azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy emberi méltóságában próbálták megalázni Gábor Lászlót, az Origo főszerkesztőjét, amikor előnytelennek szánt lesifotókat tettek róla közzé, magánéletét kiteregetve. A balliberális blog cselekedetét elítélte a Magyar Nemzeti Médiaszövetség (MNMSZ) is. Ők megdöbbenve tapasztalták, hogy a baloldali sajtótermékek már a saját maguk által fennen hirdetett elveket is megtagadva a testszégyenítéstől, a sunyi lesifotózástól és a magánéletben való vájkálástól sem riadnak vissza a nyilvánvalóan megrendelésre készült cikkeik megírása során. Mint fogalmaztak,

Kitértek arra is, hogy a nemrég felröppent hírek szerint egy „toxikusan zaklató magatartást" tanúsító vezető miatt távozott több munkatárs a 444-től. Elítélte a történteket Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) elnöke, aki úgy vélekedett: a 444 Gábor Lászlóról szóló, mélyen színvonal alatti cikke a hírportált minősíti.