Vágólapra másolva!
Rátámadt az adóellenőrökre egy nő, miután azok tetten érték, hogy illegálisan ruhaboltot üzemeltet házának melléképületében.
Vágólapra másolva!

Egy nővel és párjával szemben 2022 decemberén merült fel a gyanú, hogy Marcali járásban található házuk melléképületében engedély nélkül árulnak ruhákat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai civilben próbavásárlásra indultak, hogy fény derüljön az igazságra.

Húszezer forintért vettek tőlük ruhákat, de hiába várták, a vásárlás végén sem nyugtát, sem egyéb bizonylatot nem kaptak.

Ahogy az ellenőrök kiléptek az "üzletből", már hívták is a pénzügyőröket. Ezután visszamentek az üzlethelyiségbe, ahol igazolták magukat, és megemlítették, hogy nem kaptak nyugtát. A nő ezen felháborodott,

hangosan szidni kezdte kezdte az adóellenőrőket, majd dühösen megindult feléjük,

mire azok hátrálni kezdtek.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nőt végül a helyszínre érkező pénzügyőrök tartóztatták fel, de ekkor levette a lábán lévő papucsot, és hangos szitkozódás kíséretében az ellenőrök felé akarta dobni. Csak azért nem tette meg, mert a pénzügyőrök erélyesen rászóltak. Az ügyészek a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását javasolták.