Migránsok csempészését szervezte egy nő – videó

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki egy magyar embercsempész bandát irányított. A nő és a két társa több mint 100 migránst csempészett Nyugat-Európába.
Vágólapra másolva!

A magyar embercsempészeket vezető nő 2021 nyarán csatlakozott egy szerb bűnbandához, akik migránsokat csempésztek Nyugat-Európába. A több szinten, szervezetten működő bandát egy szerb férfi irányította külföldről. A nő először csak sofőrként dolgozott. Mivel a szerb főnök elégedett volt és megbízott benne, ezért komolyabb feladattal is megbízta.

A nő maga helyett további két sofőrt szervezett be, az ő munkájukat ő irányította, ő bérelt autókat.

Pénzt adott a sofőröknek azért, hogy a migránsoknak ételt és vizet biztosítsanak. A banda egymás között csak „sörnek" vagy „sörösrekesznek" nevezték a migránsokat, hogy ne bukjanak le, valamint a végpontok közötti titkosítást biztosító applikációt használtak.

A magyar banda 2021 augusztusa és októbere között közel 100 migránst juttatott el Ausztriába.

Azért, hogy bizonyítsák a sikeres csempészést, valamint azt, hogy hány embert vittek, a célállomásnál felvették a migránsokat videóra. A szerb megbízó pénzéből a nő egyik csempésznek három fuvarérét 3 millió forintot, a másiknak 1 fuvarért 1,7 millió forintot fizetett.

Az ügyészség a nőt és a másik két csempészt is embercsempészéssel vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket fegyházbüntetésre.