Levetítik a Fidesz frakcióülésén a Magyarországot lejárató svéd oktatófilmet

GULYÁS MÁRTON, PARTIZÁN
GULYÁS MÁRTON, PARTIZÁN
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy megfogadják Gulyás Gergely javaslatát, a Fidesz és a KDNP frakcióülésén levetítik a svéd oktatófilmet, amelyben azt bizonygatják iskolásoknak, hogy Magyarországon leépült a demokrácia. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyilatkozott a portálnak.
Vágólapra másolva!

– jelentette ki a legutóbbi kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint amennyiben az elhíresült svéd oktatófilmet valóban az állami iskolákban vetítik a kisdiákoknak, akkor meg fogja kérni Kocsis Mátét, a Fidesz frakcióvezetőjét, gondolják meg még egyszer, hogy a parlament ratifikálja-e a svéd NATO-csatlakozást, illetve azt is javasolta, hogy érdemes lenne a következő frakcióülés előtt levetíteni ezt a filmet a fideszes politikusoknak.

Levetítik a filmet a frakcióülésen

A Magyar Nemzet megkérdezte Kocsis Mátétól, hogy hallgatnak-e a miniszterre. A Fidesz frakcióvezetője a lapnak megerősítette, hogy igen, a Fidesz és a KDNP kétnapos esztergomi frakcióülésén levetítik azt a svéd iskolások számára gyártott dokumentumfilmet, amelyben Magyarországot próbálja lejáratni a svéd közmédia.

Mint ahogyan arról már korábban is többször beszéltek fideszes politikusok,

a kormány támogatja Svédország NATO-csatlakozását, a Fidesz frakciójának azonban nem ennyire egyértelmű a véleménye.

Svédország megkérdőjelezi a magyar demokrácia működését

Orbán Viktor miniszterelnök még májusban beszélt arról, hogy

A nemrégiben bemutatott svéd oktatófilm egyébként teljes mértékben alátámasztja ezt a meglátást. Szijjártó Péter külügyminiszter pedig már az oktatóvideós botrány kipattanása után írt levelet svéd kollégájának, amelyben úgy fogalmazott:

a magyar parlament képviselői demokratikus versenyben szerezték mandátumukat, az életszínvonal javításán dolgoztak választókerületeikben, ennek eredményeként pedig sokan közöttük négyszer, ötször, sőt hatszor is megkapták az emberek támogatását.

– fejtette ki Szijjártó Péter.

– vetítette előre a magyar külügyminiszter.