Brüsszeli pénzből akar élni a baloldali tüntetések egyik figurája

Tüntetés a Parlamentnél, Többen vagyunk! - Tüntetés a bosszútörvény ellen, Tanítanék, Egységes Diákfront, Kossuth tér, tanár, diák, tüntetés, demonstráció, 2023.06.16., Törley Katalin
Törley Katalin
Vágólapra másolva!
Európai parlamenti képviselő akar lenni a Soros-világ támogatásával tüntetgető egykori tanár, a fején télen is napszemüvegben pózolgató Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom vezetője. A gyakran Molnár Áron "Noár"-hoz kapcsolódó, agresszív hangulatú baloldali tüntetések szervezésével szerzett sajátos ismeretséget. A hír azért is leleplező, mert korábban többször is azt állította, hogy szakmai alapokon tevékenykedik, és nincs köze a politikához. Hát persze. 
Vágólapra másolva!

Törley az egyik baloldali párt EP-listáján bukkant fel.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szombat délelőtt tette közzé az európai parlamenti listáját, amelynek a második helyére Törley Katalin került.

Törley Katalin valamit felolvas Fotó: Polyák Attila - Origo

Törley számos baloldali tüntetést szervezett, azonban elsősorban a tanártüntetésekről lehet ismerős a neve. Korábban franciatanárként dolgozott - ebben a minőségében kevésbé volt sikeres - , a Kutyapárt tájékoztatása szerint jelenleg a Romaversitas Alapítványnál és a Polgár Alapítvány oktatási ügykoalíciója mellett tevékenykedik szakértőként, tanácsadóként.

Ahogy korábban megírtuk, a Törleyhez köthető Tanítanék Mozgalom részesült külföldi pénzekből a 2022-es választási évben. A Humán Platform több mint ötvenmillió forint külföldi támogatást kapott, amely ugyanebben az időszakban közel húszmillió forint értékben rendelt szolgáltatásokat a DatAdattól. A baloldal kampányát segítő egyesület egy másik baloldali aktivista szervezettel, a Tanítanék Mozgalommal közös akciókra, egyebek mellett közösségi médiás hirdetésekre fordította a tízmilliókat. Ebből kiindulva nem meglepő, hogy Törleyék kacsolódnak a Soros-hálózathoz.