A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Menczer Tamás: Orbán Viktor javaslata logikus és mindenki számára megfontolandó

Orbán Viktor Kijevben, ORBÁN Viktor; ZELENSZKIJ, Volodimir, OrbánViktor,
Orbán Viktor Kijevben.
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő kedden, Kijevben a háborúról és számos kétoldalú kérdésről is tárgyalt - erről beszélt a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, kiemelve, hogy "Orbán Viktor egy nap alatt többet tett a békéért, mint a brüsszeli bürokraták és politikusok két év alatt!"
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás hozzátette: ennek oka egyrészt az, hogy Orbán Viktor valóban békét akar, másrészt, hogy - ellentétben számos brüsszeli politikussal - a magyar miniszterelnöknek "van gondolata". Az általa javasolt, határidőhöz kötött tűzszünetről a kommunikációs igazgató azt mondta, az nagyon logikus, reményei szerint mindenki számára elfogadható, de legalábbis megfontolásra érdemes javaslat.

Lehet-e változás a kétoldalú kapcsolatokban?

Menczer Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában közölte: mivel a diplomáciai tárgyalások nehézkesek, hosszadalmasok és legfőképpen eredménytelenek, a magyar javaslat az, hogy előbb legyen tűzszünet és utána tárgyalás. A határidőhöz kötés pedig válasz azoknak, akik azért nem akarnak tűzszünetet, mert az szerintük befagyasztja a jelenlegi helyzetet és Oroszországnak kedvez. Ha ugyanis a tárgyalás eredménytelen és a felek ragaszkodnak hozzá, akkor a háború folytatható, de "legalább próbáljuk meg!" - hangoztatta. Hozzátette: a csatatéren nincs megoldás, az elmúlt több mint két évben folyamatosan a háború eszkalációját láttuk. A helyzet minden nap egyre rosszabb lett, emberek halnak meg, gyerekek maradnak árván. Ennél sokkal jobb, ha leülnek és tárgyalnak.

Menczer Tamás reményt keltőnek nevezte a kárpátaljai magyarok elvett jogaival kapcsolatos tárgyalásokat, majd hozzátette, hogy Magyarország minden szomszédjával a jó kapcsolatokban érdekelt, és ezért mindent meg is tesz. Reményét fejezte ki, hogy Ukrajnával sikerül rendezni a vitás kérdéseket, a tervezett átfogó együttműködési megállapodás jó alapja lehet a vitamentesebb és eredményesebb kapcsolatnak. 

Patrióták Európáért

Menczer Tamás mindkét műsorban beszélt arról, hogy az európai parlamenti választásokon az emberek azt mondták, változást akarnak, a Patrióták Európáért frakciószövetséget pedig azért kellett létrehozni, hogy érvényt szerezzenek az emberek akaratának, és valóban elinduljon ez a változás. Meglátása szerint a "magát jobboldalinak hazudó" Európai Néppárt, az élén Manfred Weberrel, "elcsalta a változást". Begyűjtötte a jobboldali szavazatok egy részét, majd nem a jobboldallal, hanem a balliberális oldallal kötött szövetséget, ezért van szükség a Patrióták Európáért szövetségre, amely azt akarja, hogy Brüsszelben is vegyék figyelembe az emberek akaratát.

A Patrióták Európáért már most egy rendkívül eredményes kezdeményezés, és egyre nagyobb és eredményesebb lesz

 - mondta. Beszélt arról is, hogy nemcsak a szavazópolgároknak, hanem a politikusoknak is igényük volt már egy ilyen politikai közösségre, amelyben a nevén nevezik a dolgokat, és amelyben valóban az európai emberek érdekében cselekszenek: békét, biztonságot és fejlődést akarnak - tette hozzá Menczer Tamás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!