Tovább árad az Ipoly

Események

Portákat öntött el a kiáradt Ipoly Ipolytarnócon, áradás, árvíz, belvíz
Vágólapra másolva!
A tanárok kedden elkezdik az országos pedagógussztrájk szervezését.Terrorelhárítók leptek el Kiskunhalason egy utcát. Erősödéssel nyitottak a nyugat-európai piacok. Nem kapott Grammy-díjat a magyar alapítású kvartett. Árvízkészültség van az Ipolyon. Kutatók újabb bizonyítékot találtak a Zika-vírus és a kóros kifejűség összefüggésére. Megbukhat az ukrán kormány. Ez történt a világban és Magyarországon éjszaka és kedden reggel.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül30 bejegyzés
07:58
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Országos munkabeszüntetést szerveznek a tanárok

Elkezdik szervezni az országos pedagógussztrájkot a tanárok. Kedden összeül a Civil Közoktatási Platform, ahol az oktatás szakmai és civil szereplői egyeztetnek – írja a Magyar Nemzet.

07:58
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Lecsapott a TEK Kiskunhalason

Egy luxusterepjáró sofőrjét fogták el a terrorelhárítók Kiskunhalason. Az utcát legalább 10 autóval zárták le – közölte a Tények.hu. Azt még egyelőre nem tudni, hogy a luxusjármű vezetője miért került a hatóságok látókörébe. 

 

08:00
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Nem jár a vonat Monor és Pilis között

Szünetel a vasúti közlekedés Monor és Pilis között. A fennakadást felsővezeték hibája okozza. Az utasokat pótlóbuszok szállítják, 20-30 perces késésre kell számítani.

 

08:08
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Több ezren kérhetnek családi csődvédelmet

Eddig 199-en kérelmezték a magáncsődöt, ám a csődvédelmi szolgálat területi szervezeteinél mintegy kétezren érdeklődnek komolyabban az eljárás iránt - írja a Magyar Idők. Vagyis a lakosság még inkább ismerkedik az új szabályozással, és összehasonlításokat végez annak érdekében, hogy miként tudná kezelni fizetési nehézségeit.

08:15
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Négy amerikait tartóztattak le Bahreinben

Négy amerikai állampolgárt fogtak el a bahreini hatóságok - írja a CNN. A letartóztatott amerikaiak a média munkatársai voltak, akik a vádak szerint nem regisztráltak a helyi hatóságok elvárásainak megfelelően. Az egyik őrizetbe vett személy Anna Therese Day, a CNN külsős munkatársa. A négy újságíró turistának adta ki magát, közölte a bahreini belügyminisztérium.

08:23
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Felfegyverzik a NAV-ot

A jövőben a pénzügyőrök fegyverrel is beszedhetik az adót. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ezzel a végrehajtók hatékonyságát akarja fokozni a tartozások beszedésénél - írja a Portfólió.

08:27
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Árvíz az Ipoly mentén

Harmadfokúra emelték az árvízvédelmi készültséget a Nógrád megyei Ipolytarnócon, mert az Ipoly vízszintje elérte a 350 centimétert - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

Ipolytarnóc Forrás: MTI/Komka Péter
08:28
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Felborult egy mentőautó

Lezárták a 34-es főutat Kunmadaras és Kunhegyes között a 31. kilométernél, mert felborult egy mentőautó. Tomajmonostora felé lehet kerülni.

08:41
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

15 millió éves növényre bukkantak

Egy kihaltnak hitt növényfajt fedeztek fel a tudósok - írja a BBC. A növény 15 millió évvel ezelőtt tűnt el a Föld felszínéről. Egy mégis megmaradt az utókornak borostyánban konzerválódva.

08:54
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Megszökött az embereket marcangoló leopárd

Megszökött fogságából az a bangalori leopárd, amely még február 8-án tört be egy indiai iskola udvarára, ahol hat embert súlyosan megsebesített - írja a BBC.

08:59
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Baleset a XVII. kerületben, lassú a haladás

Baleset történt XVII. kerületben, a Csabai út és a Kántor utca kereszteződésében. Fennakadásra lehet számítani a környéken. A helyszínelés még tart - írja a BKK Info.

09:06
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Emléktáblát kapott Sztankay István

Emléktáblát avattak Sztankay István tiszteletére a budai Városmajor utcában, abban a házban, ahol a két éve elhunyt nemzet színésze közel három évtizeden át lakott - írja a Blikk.

Emléktáblát kapott Forrás: MTI
09:17
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Figyelmeztette a különcök klubját Németország

A V4-kormányfők egyöntetűen hangoztatták a prágai találkozón, hogy az Európai Unió migrációs politikája megbukott. A külső schengeni határokat nem sikerült megvédeni, ezért új védvonalra van szükség - írja a Népszava Online. A német kormány azonban épp az európai szolidaritás megtorpedózásának tartja a visegrádi négyek ténykedését és különcködését.

Szydlo lengyel, Orbán Viktor magyar, Robert Fico szlovák és Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök a rendkívüli visegrádi kormányfői találkozón Forrás: MTI/EPA/Filip Singer
09:22
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Gyémántrekord

Rekordnagyságú, 404 karátos nyersgyémántot talált egy ausztrál bányatársaság Angolában. A drágakő csiszolatlanul legalább 14 millió amerikai dollárt (3,9 milliárd forintot) ér.

Az afrikai országban soha nem bukkantak még ekkora példányra, és minden bizonnyal ez az eddigi legnagyobb fogás, amelyet ausztrál cég talált.

A világ eddig ismert legnagyobb nyersgyémántja a 3106 karátos Cullinan volt, 1905-ben találták Dél-Afrikában. Azt a drágakövet 105 kisebb darabra vágták, a két legnagyobb, az Afrika nagy csillaga és az Afrika kis csillaga a brit koronaékszerek része lett, és a londoni Towerben őrzik őket.

09:31
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Erősödés várható az európai piacokon

Elemzők szerint fél százalék körüli mértékben erősödnek a vezető európai tőzsdemutatók a keddi kereskedés kezdetén a hétfői bő két százalék emelkedés után.

09:35
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Márciusban jöhet a Volán-sztrájk

Még tárgyalási alapnak sem tekintik a volános szakszervezetek a munkáltató legújabb béremelési ajánlatát, az 1 százalékot, ezért folytatják a sztrájk napokban megkezdett előkészületeit.

Márciusban munkabeszüntetés lehet Forrás: MTI/Beliczay László

A volános dolgozókat tömörítő Volán Szakszervezetek Együttműködési Fórumának közlése szerint a sztrájkbizottság kezdeményezte a munkabeszüntetéshez szükséges kötelező egyeztetési eljárást, és

ha nem lesz megállapodás, márciusban sztrájkba kezdenek a Volán-társaságok dolgozói.

09:38
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Vadászgépeket küld Finnországba az USA

Hat F-15-ös vadászrepülőgépet küld az amerikai légierő Finnországba. A vasmadarak egy tavaszi hadgyakorlaton vesznek részt 160 kilométerre az orosz határtól - írja a CNN.

09:49
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Az olajkitermelésről tárgyal Oroszország Szaúd-Arábiával

Tárgyalóasztalhoz ültek az olajpiac nagyjai. Oroszország, Szaúd-Arábia és Venezuela az olajkitermelés csökkentéséről egyeztet. A túlkínálat megviseli az olajexportőrök költségvetését.

09:51
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Ön mennyit facebookozik naponta?

Átlagosan napi 86 percet tölt a Facebookon az átlagos magyar felhasználó. Hétköznap pár perccel rövidebb, hétvégén valamivel hosszabb ez az idő - tudható meg a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesülete kutatásából.

A legintenzívebb felhasználók körében felülreprezentáltak a nők, az alacsonyabb iskolai végzettségűek és a 30 év alattiak.

86 perc Forrás: ALCREGO.TUMBLR.COM
09:53
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Vádemelés az Operában

A Budapesti XIV. és XVI. kerületi ügyészség jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Magyar Állami Operaház két egykori, vezető beosztású munkatársával szemben.

10:03
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Cameron Junckert győzködi

David Cameron kulcsfontosságú tárgyalásokra készül: Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és az Európai Parlament vezető képviselőivel találkozik, hogy támogatást szerezzen az unió megreformálását célzó javaslataihoz.

A brit kormányfő hétfő este Párizsban tárgyalt a kérdésről Francois Hollande francia államfővel, csütörtökön és pénteken pedig EU-csúcsot tartanak – emlékeztetett a BBC.

10:11
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Még e-mailt is írunk vezetés közben

A járművezetők 42 százaléka a füléhez tartva telefonál - írja az Autószektor. A német felmérés arra is rávilágít, hogy 44 százalékuk vezetés közben rendszeresen olvassa az SMS-eket és egyéb rövid üzeneteket.

23 százalékuk egyik kezével a kormányt fogja, a másikkal SMS-t vagy egyéb rövid üzenetet ír.

25 százalékuk rendszeresen az e-mailjeit is olvassa, miközben vezet, 7 százalékuk pedig e-mailt ír járművezetés közben.

10:21
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Elárverezik Imelda Marcos ékszereit

Sürgősen elárverezik Imelda Marcos ékszereit, amelyek összértéke a becslések szerint eléri a 21 millió dollárt. Az ékszereket 1986-ban kobozta el a Fülöp-szigeteki kormány, miután megfosztották hatalmától a férjét, Ferdinand Marcost.

A manilai kormány azért sürgeti az árverést, mert attól tartanak, hogy a pár fia, ifjabb Ferdinand Marcos megakadályozza, ha majd a pártja megnyeri a májusi választást.

A Marcos házaspár becslések szerint tízmilliárd dolláros vagyont halmozott fel a férj elnöksége idején, 1965 és 1986 között – emlékeztetett a BBC.

10:28
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Internetre költözik a BBC 3-as csatornája

Mivel a fiatalok szinte alig néznek „hagyományos” tévét, inkább az interneten követik a műsorokat, a BBC alkalmazkodik a realitásokhoz: mától az interneten sugároz a 3-as csatornája. Az animációs és rövidfilmek ezentúl a csatorna honlapján és a BBC iPlayeren tekinthetőek meg.

A váltás ötlete 2014-ben vetődött fel, és tavaly novemberben hagyták jóvá - írja a BBC.

 

10:39
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Börtönőrt vádolnak fegyencek megerőszakolásával

A vád szerint a Georgia állambeli, swainsborói női büntetés-végrehajtási intézetben (Emanuel Women's Facility) több női elítélt is áldozatául esett a pozíciójával visszaélő börtönőrnek még 2013-ben - írja a CNN.

Johnson börtönőrt tavaly májusban tartóztatták le. A bírósági tárgyalások hétfőn kezdődtek a 3 megerőszakolt női rab ügyében.

10:50
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Csúcsokat döntöget a lakossági állampapír-állomány

A magyar lakossági állampapír-állomány közel fele már belföldiek kezében van - írja a Magyar Hírlap.

Erre az évre 500 milliárd forintnyi lakossági új értékesítést terveztek, ennek a 40 százaléka januárban már megvalósult, februárban pedig elérik a 80 százalékos arányt, mondta Barcza György, az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója az állami tévén.

Az eddigi adataik alapján a február még erősebb hónap lesz, tette hozzá.

10:54
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Házasodhatnak a hinduk Pakisztánban

Pakisztán Sindh tartományában először engedélyezték a hinduk házasságát. A többségében muszlimok lakta országban eddig a hindu vallásúak egybekelését hivatalosan nem ismerték el. Az Indiával határos országban közel 3 millió hindu él.

Pakisztáni hindu vőlegény és menyasszony esküvői ruhában Forrás: AFP/Rizwan Tabassum
11:07
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Újabb bizonyíték a Zika-vírus és a születési rendellenesség kapcsolatára

Újabb bizonyítékra bukkantak a tudósok, hogy az újszülöttekre rendkívül veszélyes Zika-vírus agykárosodást és rendellenes kisfejűséget okoz - írja a BBC. A Paranai Szövetségi Egyetem kutatói kimutatták a vírus jelenlétét két újszülött agyában, akik mindössze két napot éltek.

A kóros kisfejűségben szenvedő Ana Beatriz brazil kislány a Pernambuco állambeli Lagoa do Carróban pontosan négy hónappal a születése után Forrás: MTI/EPA/EFE/Percio Campos
11:11
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Nem közlekednek a villamosok a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között

Az 56A és a 61-es villamos helyett pótlóbusz közlekedik Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között felsővezeték-javítás miatt - közölte a BKK Info.

11:22
február 16, 2016
Vágólapra másolva!

Még ma megbukhat az ukrán kormány

Szinte bizonyosra vehető, hogy az ukrán parlament még ma meneszti tisztségéből Arszenyij Jacenyuk miniszterelnököt, mivel az államfő pártja is ellene fordult - közölte az MTI.

Az elnök mögött álló Petro Porosenko Blokkja már hétfő esti frakcióülésén kifejezte elégedetlenségét a kabinet munkájával, és eldöntötte, hogy aláírásokat gyűjt a képviselőcsoporton belül a miniszterelnök menesztésére. Kedd reggel, a parlamenti ülés kezdete előtt már 79 aláírás gyűlt össze.