Orbán Viktor napirend előtt értékeli az EP-választás eredményét

Események

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor az Országgyűlés hétfői ülésén napirend előtt értékeli a vasárnapi európai parlamenti választás eredményét.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
15:00
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor napirend előtt szólal fel

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés ülése.

15:03
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Rekordgyőzelmet aratott a Fidesz

Korszakos és rekordgyőzelemnek nevezte a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási eredményét Orbán Viktor vasárnap este. "Nekünk Brüsszelben is Magyarország lesz az első" - ígérte a miniszterelnök, a Fidesz elnöke a kormánypártok választási eredményváró központjánál, a Bálna előtti téren. Az EP-választáson a szavazatok csaknem 100 százalékos feldolgozottsága alapján a Fidesz-KDNP hatalmas győzelmet aratott. 52,26 százalékos eredménnyel 13 mandátumot szereztek. A DK 16,21%-kal 4 helyet, a Momentum 9,90-vel 2 helyet, az MSZP-P 6,67%-kal 1, a Jobbik pedig 6,42 százalékkal szintén 1 mandátumot szerzett. Az LMP kiesett az Európai Parlamentből.

15:05
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Elsöprő győzelmet arattak a kormánypártok

Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz-KDNP a vasárnapi európai parlamenti választáson: az öt évvel ezelőttihez képest eggyel többet, tizenhárom képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe - írta hétfőn a Magyar Nemzet. A lap azt is megjegyezte, hogy a választási eredmény alaposan átrendezte az ellenzéket, hiszen a Demokratikus Koalíció négy mandátumot, a Momentum két mandátumot szerzett - ezzel sikerült maguk mögé utasítani az MSZP-Párbeszédet és a Jobbikot. Az LMP két ciklus után kiesett, a Mi Hazánk pedig el sem érte a bejutási küszöböt. Szakértők értékelték a választási eredményeket.

15:08
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Századvég: A voksolás jelentősen átrajzolta az ellenzék politikai térképét

Több szempontból is rendhagyó európai parlamenti választásokon vagyunk túl, melynek önmagán túlmutató jelentőségét mutatja, hogy ha alapjaiban nem is, de jelentősen átrajzolta a hazai ellenzék politikai térképét, elvetve számos lehetséges későbbi konfliktus magját. Kérdésként merül fel, hogy milyen tényezőkkel magyarázhatók a magyar eredmények, és milyen következtetéseket szűrhetünk le ezekből a jövőre, különösen a közelgő önkormányzati választásokra nézve - olvasható a Századvég Intézet legfrissebb elemzésében.

15:11
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán: Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelem

Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtt arról beszélt, hogy rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattak a magyar kormánypártok. A kormányfő szerint a magyar emberek bebizonyították, hogy Európa a mi hazánk is. Az emberek kimondták, hogy Brüsszelben változást szeretnének, és olyan vezetőket szeretnének, akik megállítják a bevándorlást, meg akarják védeni a keresztény kultúrát, és akik számára az európai emberek érdekei az elsők.

15:13
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

"Brüsszelben a változást képviseljük"

Orbán Viktor elmondta, hogy az unió vezetői már kedden összeülnek. Magyarország kormánya ismételten erős felhatalmazást kapott - mondta Orbán Viktor. Brüsszelben a változást képviseljük, erre kaptunk felhatalmazást. Mindent megteszek, hogy Európában minél hangsúlyosabban képviseljem a magyar érdekeket - mondta Orbán. A magyar választók azt kérik, hogy képviselőik a magyar emberek érdekeit képviseljék Brüsszelben - mondta a kormányfő. Érdemes folytatni azt, amit elkezdtünk - tette hozzá.

15:16
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Kiemelkedő gazdasági eredmények

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy a magyar gazdaság továbbra is lendületben van, másfél évtizede nem látott bővülés van. A foglalkoztatottság csúcson van, a munkanélküliség 3,6 százalékon van - tette hozzá. A miniszterelnök kijelentette, Magyarországon a negyedik legnagyobb mértékben nőtt a minimálbér. 1,8 millió ember jött ki a szegénységből az elmúlt években, miközben a magyar költségvetés stabil.

15:18
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Gazdaságvédelmi akcióterv készül a növekedés fenntartása érdekében

Orbán Viktor közölte azt is, hogy az EU teljesítménye jóval kevésbé rózsás, mivel a tagországok növekedési üteme csökken. A magyar gazdaság eredményeit meg kell védenünk, és a következő években is az uniós átlagot két százalékponttal kell meghaladni - tette hozzá. A további növekedés érdekében hamarosan gazdaságvédelmi akciótervet jelent be a kormány.

15:20
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Indul a családvédelmi akcióterv

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy folyamatosan bővülnek a családoknak járó juttatások, így július 1-től indul a családvédelmi akcióterv  négy pontja. A miniszterelnök beszámolt arról is, hogy jövőre életbe lép a nagyszülői GYED és a négygyermekeseknek járó adómentesség.

15:21
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor napirend előtti felszólalása

Véget ért Orbán Viktor felszólalása. Jönnek az ellenzéki reakciók.

15:22
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Kinevették Gyurcsányt az Országgyűlésben

Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének sikerült nevetésre bírnia a fideszes képviselőket, mivel az őszödi beszédéből idézett.

15:26
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Gyurcsány beszéde nem tetszett az ellenzéki pártoknak sem

Gyurcsány Ferenc többször is nagy mulatságot okozott, főleg azzal, hogy szerinte a kormánypárt nem nyert. Gyurcsányt sem az MSZP, sem az LMP, sem a Jobbik frakciója nem tapsolta meg.

15:31
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

A csúfosan megbukott Gyöngyösi Szijjártó Pétert gyalázta

Az EP-választáson megsemmisítő vereséget szenvedő Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton sem tudott újat mondani. Ugyanazokat a paneleket mondta fel, amit már a kampányban hallottunk tőlük. Gyöngyösi egy furcsaságot is mondott, mivel szerinte Merkel már megbukott. Ezt követően Gyöngyösi még minősíthetetlen stílusban szidta Szijjártó Péter külügyminisztert.

15:36
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan szánalmas akciója: az ellenzéki pártokat kérlelte

Tóth Bertalan, a szintén csúfosan megbukott MSZP frakcióvezetője arról beszélt, hogy 250 településen vesztett a kormánypárt, majd felszólította az ellenzéket, hogy fogjanak össze. Tóth teátrálisan az ellenzéki képviselőkhöz fordult, majd elkezdte őket kérlelni, hogy fogjanak össze.

15:39
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Keresztes László Lórántnak nem sok mondanivalója volt, két és fél perc után be is fejezte

Az LMP frakcióvezetője a rendelkezésére álló öt percből csupán két és fél percet használt ki.

15:44
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Szabó Tímeát sem tapsolta meg a többi ellenzéki párt

Szabó Tímea, a nullaszázalékos támogatottságú Párbeszéd frakcióvezetője sem váltott ki nagy lelkesedést, mivel csak pár fős frakciója tapsolta meg.

15:46
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Harrach: A cél a keresztény Európa védelme

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint pártjának és a kormánynak a célja, hogy a keresztény Európát védje, és a nemzeti érdekek mellett álljon ki. Úgy látja, elfogadhatatlan az alpári stílus azon erőktől, akik korábban az európaiság mellett álltak ki.

15:48
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

"A liberális szabadságfelfogás a nemzeti közösséget gyengíti"

A KDNP frakcióvezetője szerint a szabadság mellé mindig jár a felelősség hangsúlyozása. A liberális szabadságfelfogás a nemzeti közösséget gyengíti - hangsúlyozta Harrach. Amikor mi Európában gondolkozunk, akkor a keresztény gyökerű európai kultúra védelmére és az emberi méltóság megőrzésére helyezzük a hangsúlyt - mondta Harrach Péter. 

15:52
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté: Minden ellenzéki párt a képességének megfelelően reagált

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője elmondta, minden ellenzéki párt a képességének megfelelően reagált a Fidesz győzelmére. A politikus az úgynevezett kormánypárti médiafölényre azt mondta, hogy a legnagyobb kereskedelmi tévé és a legnagyobb internetes portál is az ellenzék szolgálatában állt. Kocsis Máté szólt arról is, hogy Gyurcsányék kormányzása alatt az ország teljesen elvesztette a gazdasági önrendelkezését. Mára Gyurcsány Ferenc és családja lett az ellenzék vezére - mondta Kocsis Máté.

15:53
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

"Gyurcsány átvette a hatalmat az ellenzéki térfélen"

Gyurcsány Ferenc visszavette a hatalmat az ellenzéki térfélen - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis azt ajánlotta Gyurcsánynak, tanuljanak a választói akaratból. Bízik benne, hogy a magyar választók többsége által mondott irányvonal a DK számára is irányadó lesz.

15:55
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Az ellenzék nézzen a táblára

Orbán Viktor viszonválaszában közölte, jól láthatóan semmit sem tanult az ellenzék, a Fideszre dühösek, hogy nem rájuk szavaztak. A magyar emberek döntöttek, az ellenzék nézzen a táblára, és tartsa tiszteletben az emberek döntését - mondta Orbán Viktor.

15:55
május 27, 2019
Vágólapra másolva!

Véget ért Orbán Viktor napirend előtti felszólalása

Percről percre tudósításunk véget ért, hamarosan összefoglalóval jelentkezünk.