P. Diddy a Universalhoz szegődött

Vágólapra másolva!
Hivatalosan be nem jelentett összegű szerződést kötött egymással a producerként és előadóként is hatalmas sikereket elérő Sean "P. Diddy" Combs és a Universal. A megállapodás lényege szerint a rapmogul pár millió dolláros összeg kasszírozása mellett megtarthatja cégét a világ legnagyobb kiadójának égisze alatt, s a promóciós támogatásért cserébe terjesztési díjat fizet majd.
Vágólapra másolva!
Forrás: Hölgyfórum
Diddy és a szimbolizmus

Bár a különféle források ellentmondanak egymásnak azzal kapcsolatban, mekkora összegért szerződött P. Diddy cégével egyetemben a Universal kiadóhoz, az azonban bizonyos, nem járt rosszul az üzlettel. A források 10 millió, de 75 millió dollárt is emlegetnek, a sztár nem hajlandó pontos összeget megnevezni, de tízmillió dollárt aprópénznek nevezte, mikor erről kérdezték. A megállapodás lényegi része viszont nem ez az egyszeri összeg, hanem a producerként is félistenként kezelt sztár cége, a Bad Boy Entertainment sorsa.

Ennek jövőbeli sorsa pedig P Diddy számára ugyancsak előnyösen alakul; nem kell egy stagnáló piacon értékénél alacsonyabb áron eladnia 100 millió dollárt érő labeljét. A világ legnagyobb lemezkiadója ugyanis a híresztelésekkel ellentétben nem akarta, vagy nem tudta bekebelezni a kis rapkiadót; a Bad Boy Entertainment tulajdonjogát továbbra is 100 százalékban a sztár birtokolja. A Universal fizeti a cég promóciós- és marketingköltségeit, Combs pedig szabadkezet kap a döntésekben és az eladásokból terjesztési díjat fizet. "Amit mi csinálunk itt, nem más, mint fekete történelem" - nyilatkozta Puffy, akinek divat és egyéb cégei állítólag évi 300 millió dolláros bevételt termelnek.